. .. .. .. .. .. .
. .

Zemle, alebo minibagetky - RECEPT 36093

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 117176 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Zemle, alebo minibagetky


[ recept č. 36093 zo dňa  ]


Zemle, alebo minibagetky


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g muky Schaer Mix B, 1/2 cl soli, 3 PL oleja, 250-300 ml mlieka,1/2 kocky drozdia, cukor do kvasku, 2 PL kyslej a 2PL sladkej smotany na varenie, guarova guma.

POSTUP PRÍPRAVY

Nachystame si kvasok a so vsetkymi ostatnymi vypracujeme cesto. Nemalo by byt prilis tuhe, tak podla potreby este dolejeme mlieko, alebo smotanu na varenie. Ja ho robim tak tuhe, aby sa s nim dalo ako tak pracovat, aby sa mi nerozlievalo na doske..Hned po vypracovani z cesta tvarujeme pecivo. Tvarujte ho bud naolejovanymi rukami, alebo klasicky napomucenej doske. Idealny je plech, ktory uz je vytvarovany bud na vacsie muffiny, ja som si pozhanala s takymi dost velkymi rakvickami, kedze plech na bagety je u nas pre vacsinu mamiciek len snom Zo zaciatku som inprovizovala alobalom a papierom na pecenie tak, ze som si z alobalu vytvorila vlastnu "formu" na bagety a na nu som dala vymasteny papier, lebo alobal pri kysnuti vojde do cesta a potom nejde von.Pecivo mozme potriet vajickom a posypat sezamom, alebo niecim inym. Potom vlozime plech do truby vyhriatej na 50 stupnov a za asi 10 minut prepneme na 180-200 stupnov a pecieme dalsich 30 minut. Po upeceni povitiahneme a kazde pecivko potrieme vodou, aby zmaklo a nechame este chvilku v este teplej trube, aby velmi nesplasli. Po vychladnuti kazdu zemlu zabalim do folie, to do sacku a dam do mraznicky, potom podla potreby vyberam. Pecivko je fantasticke, makucke a myslim, ze dost dlho vydrzi. Uz neviem, odkial mam ten recept, ale kvasok bol robeny s vodou a bez smotany, takze povodne bol vhodny aj na bezlaktozovu dietu. Ja z mojich skusenosti som sa naucila, ze bezlepkove cesto kysla smotana alebo jogurt pekne zmakci a prekypri, tak ju uz davam takmer vsade.Prajem vela uspechov a dobru chut.
<< Slniečko pre moje slniečko | Zemle, alebo minibagetky | Torta na dvojitú oslavu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
PETRA V. (vackovape) ID 158725 (5.9.2011, 14:10)
(Y) (Y) (Y)jsou opravdu bezva,nejepší po dlouhé době od mých nezdařených pokusech :-( .díky za receptík (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jarmila L. (jara2205) ID 117176 (13.10.2011, 20:26)
neni zac, len nech sa stale daria a chutia.
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evica39) ID 125668 (11.1.2011, 16:55)
Jarka, tieto žemle vyzerajú báječne, používam inú múku - Promix Forte, PK, CH keď budem mať pečiaci deň, tak skúsim tieto Tvoje ...dám vedieť.
ODPOVEDAŤ
Jarmila L. (jara2205) ID 117176 (11.1.2011, 21:09)
No neviem, skus s takou mukou, s akou si zvyknuta. ja som pouzivala tiez promix, ale od Schaeru sa mi zdaju ovela lepsie.Urcite potom posli echo.
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (5.1.2011, 12:08)
(Y) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu