
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
STRUKOVINY |
zuzana v. (tokaji) ID 16570 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Cícer na smotane[ recept č. 3599 zo dňa 15.1.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 150 g cíceru ( sušeného, alebo v konzerve), 1 cibuľa, 1 ČL červenej papriky, 2ks bobkový list, 1 ČL bazalky, sójová omáčka, wurzl (bujón), soľ, 1 šálka smotany, 1,5 PL hla.múky, POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme deň vopred do dostatočného množstva vody (ja kupujem sušený a varím si ho sama). Na druhý deň si ho opláchneme a uvaríme c osolenej vode cca 20 minút. Cibuľku si nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme červenú papriku a podlejeme vodou z cícera (aby nám paprika nezhorela). Teraz si pridáme cícer a nálev v ktorom sa varila, asi toľko aby bol všetok cícer pod vodou... Pridáme bobkové listy, bazalku, bujón a varíme 5 minút bez pokrievky na miernom ohni. Cícer je už uvarený, takže potrebujeme leb aby sa chute spojili. Medzitým si rozmiešame múku v smotane a cícer zahustíme. Povaríme cca 3-5 minút. Ocbhutnáme a podľa potreby ešte dochutíme sójovou omáčkou. Podávame s chlebíkom alebo cestovinami. ....ospravedlňujem sa, že je to bez foto, ale ešte neviem ako sa to robí....doložím teda neskôr... |
Eva B. (hula) ID 4689 (30.7.2012, 21:57) |
Dnes sme mali na obed, mnaaaaaamka ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | zuzana v. (tokaji) ID 16570 (17.1.2008, 15:48) |
Smotanu mozes pridat podla chuti.....niekto pouziva kyslú 16%. Ja dávam prednost 33% smotane,ktorú si prelejem do sklíčka a nechám pri izbovej teplote zhustnúť a skysnúť.......podobá sa tak klasickej domácej smotane........ale nie je to najdiétnejšia verzia..... Samozrejme ak nestíham si ju urobiť, tak ju tam dám rovno z kelímku a pridám múku. Tak je to v recepte. Keď mám tú svoju smotanu, tak múku vynechám....... A wurzl múžeš nahradiť klasickým zeleninovým bujónom.... |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (15.1.2008, 23:16) |
Mozem sa opytat, aka smotana tam ide?..... a tiez co je to ,,wurzl,, a cim sa to da nahradit, klasickym bujonom alebo sojovou omackou? ....ak sa to nepochopila, vopred sa ospravedlnujem ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (15.1.2008, 23:28) |
Dani ten wurzl je bujón ale bez glutamanu ... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |