
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)Penne s omáčkou Bolognese[ recept č. 35941 zo dňa 30.12.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Penne (alebo iné cestoviny z tvrdej pšenice), cibuľa, cesnak, zeler, mrkva, paradajky, 500-700 g mleté mäso (originál recept bol pôvodne robený z konského mäsa, ale dnes sa doporučuje použiť 1/2 hovädzie a 1/2 bravčové mäso), pasírované paradajky (alt.paradajkový pretlak), soľ, mleté čierne korenie, bylinky - ideálne sú čerstvé, ale rovnako poslúžia aj sušené - bazalka, oregano, bobkový list, šľahačková smotana, plátok masla, olivový olej. POSTUP PRÍPRAVY Receptov na bolognese je na mimibazare viacero - je to recept osvedčený a častokrát prispôsobený domácim podmienkam. Priznávam, že ich tiež robievam rôzne, ale dnes som si povedala, že idem na ne podľa starého talianskeho receptu a la "mamma". A sú naozaj výborné... veď skúste :) Ja varím cestoviny nasledovne: do vriacej poriadne osolenej vody vysypem cestoviny, premiešam, počkám kým začnú vrieť, vypnem oheň, prikryjem ich pokrievkou a nechám bez miešania na sporáku 10 minút. Potom zlejem vodu - nikdy nepreplachovať studenou vodou!!! - dám ich do misy, poriadne zakvapkám olivovým olejom, premiešam a hotovo. Vždy sú akurát "al dente" - ako majú byť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() ...pripravíme si suroviny ![]() ...cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky a dáme dusiť na olivový olej a plátok masla ![]() ...mrkvu a zeler si nakrájame na drobné kocky cca 5x5 mm ![]() ...do podusenej cibuľe a cesnaku vysypeme kocky mrkvy ![]() ...kocky zeleru ![]() ...pridáme kúsok masla a podusíme, kým zelenina nezačne voňať ![]() ...ochutíme soľou, prípadne solčankou ![]() ...pridáme mäso ![]() ...rozmiešame ![]() ...dochutíme čiernym mletým korením a bylinkami (mala som len sušené oregano i bazalku, preto som ich pridala už v tejto fáze, ak by som mala čerstvé prídám ich až v závere varenia), plus 2 ks bobkový list ![]() ...zalejeme vývarom (alt. bujónom) ![]() ...všetko spolu zamiešame a necháme variť na miernom plameni - hodinu netreba vôbec sledovať ![]() ...čerstvé paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky - tie zimné sú farebne nič moc, tak som k nim pridala kvôli farbe aj konzervu paradajkového pretlaku ![]() ...paradajky pridáme k mäsovej zmesi ![]() ...pridáme pasírované paradajky a necháme všetko spolu prevariť cca 10 minút ![]() ...na záver zjemníme šľahačkovou smotanou, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa ![]() ...a je to OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (1.3.2011, 7:42) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.3.2011, 11:25) |
Janka... jasnačka, že môžeš, stopkatým celerom nič nepokazíš ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (1.3.2011, 12:06) | |
![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.12.2010, 8:34) |
určite vyskúšam aj túto tvoju verziu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:00) |
Ivetka, bude mi veľkým potešením... a ešte väčším ak mi dáš po vyskúšaní vedieť či a ako chutilo... ďakujem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.12.2010, 21:33) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 16:00) |
Želka, ďakujem za uznanie... recept starých talianských mám ![]() ![]() Ani mne dokonca tu ani zeler nevadil a inak ho nezjem - len v sviečkovej rozmixovaný ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.12.2010, 19:09) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.12.2010, 15:58) |
Slávuška, ďakujem za uznanie ![]() ![]() ![]() ![]() Veľmi sa teším, že ideš vyskúšať Morové kurča a neviem sa dočkať Tvojej reakcie po ochutnaní ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.12.2010, 18:29) |
receptík ukladám do zbierky na vyskúšanie ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |