
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Mirka P. (mirka.pistla) ID 199248 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Penne s omáčkou z paradajok a tuniaka[ recept č. 39402 zo dňa 21.4.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cca 4 porcie: 400 g penne, soľ, 2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 2-3 sušené chilli papričky, 3 PL oleja, 1 veľká konzerva olúpaných paradajok, 50 g čiernych olív, 50 g kapár, čierne korenie, 1 PL cukru, 1 zväzok hladkej petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka (filé) POSTUP PRÍPRAVY Penne uvaríme "al dente" :) Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Chilli papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme cesnak a chilli papričky a podusíme. Pridáme paradajky spolu so šťavou a povaríme asi 10 minút. Pridáme olivy (môžeme nakrájať na krúžky) a kapari. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme penne a podávame. Môžeme posypať parmezánom podľa chuti. |