. .. .. .. .. .. .
. .

FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA - RECEPT 33595

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 29.4.2024 14:33
Aktualizácia: 29.4.2024 13:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA


[ recept č. 33595 zo dňa  ]


FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA


POTREBNÉ PRÍSADY

200g čokolády 70%podiel kakaa, 1PL masla, 75ml vody, 2PL rumu, 3 vajcia, podľa chuti kr.cukor. Ja som teraz dala 2PL, štipka soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu nalámeme na drobné kúsky do misky a nad parou pomaly necháme rozpustiť.
Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
Do vody pridáme rum.
Medzitým sa nám čokoláda začíne roztápať, tak pridáme maslo, premiešame, pomaly pridáme vodu s rumom.
Za stáleho jemného miešania pridáme žĺtka.
Keď je hmota krásne hladká zoberieme misu z pary a dáme trošku vychladnúť.
Do vychladnutej hmoty jemne vmiešame sneh z bielkov.
Dáme do misiek a necháme úplne vychladnúť.
Ozdobíme podľa chuti orieškami, alebo bielou čokoládou, šľahačkou.......

DOBRÚ CHUŤ


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ingrediencie, namiesto farebných vločiek som na ozdobu požila kokos.


Čokoládu nalámeme a necháme nad parou pomaly rozpustiť


...pridáme maslo..


...vymiešame žĺtka s cukrom...


...bielka so šipkou soli na tuhý sneh....


...do čokolády pridáme vodu s rumom....a keď bude čkoláda úplne roztopená tak za stáleho miešane vymiešané žĺtka.../to som nemohla odfotiť lebo, som mala obidve ruky zamestnané :-))))/.


...hotovo, už aj so zamiešanými žĺtkami. Misku vyberieme a necháme trošku vychladnúť....


..do vychladnutej masy pridáme sneh z bielkov...


..jemne vmiešame, tá krása a tá vôňa sú neodolateľné :-)) dáme do misiek, ozdobíme a necháme riadne vychladnúť....Dobrú chuť :-))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< TOSKÁNSKY CHLIEB | FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA | TIRAMISU >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
katarína m. (katarínka100) ID 191196 (18.3.2011, 19:33)
mňam... toto som robila 2-krát (Y) prvý krát to bolo super, ale druhý, keď som mala rozpustenú čokoládu s maslom a pridala som vodu s rumom úplne sa mi to zhrčkavelo a neviem prečo... (6) nevieš náhodou?
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (19.3.2011, 8:11)
Nesmieš mať tú čokoládu úplne rozpustenú a horúcu a pridávať postupne pomaličky za stáleho miešania. Mne sa ešte nestalo. A robila si s maslom alebo margaránom? Niekedy margaríny robia galibu :-$
ODPOVEDAŤ
Daniela K. (kocada) ID 113496, mimibazar.sk/kocada (3.11.2010, 9:49)
mala by tu byt taka moznost ze zakazane recepty.. tento by som si urcite dala medzi zakazane ,-)
uzasneeee mam na to strasnu chut
(H)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.11.2010, 10:07)
Danielka :-D :-D :-D to si ma dostala ,-) vyskúšaj je to super a môžeš si pridať rôzne chute, podľa nálady (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (3.11.2010, 9:42)
tak takéto ja môžem,mňam (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.11.2010, 10:06)
Darinka ,-) takých je nás viac (zajic) (zajic) čokoláda je jedna z naj..vecí na svete (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (2.11.2010, 19:51)
Ta pena je naozaj pre čokoholikov (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.11.2010, 20:08)
Jarka, nabudúce urobím s chilli (Y) to nemá chybu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.11.2010, 8:01)
Teda Katarínka pridávaš sem samé mlsôtky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), veľmi sa mi páči aj to srdiečko na vrchu (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.11.2010, 8:30)
Ivetka, to vieš však čokoláda robí dobrú náladu :-) a keď už je leto preč, treba sa nadopovať ,-) (zajic) a srdiečko, to bola porcia pre synátora (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.11.2010, 20:07)
:-o :-ooch mnamota velika,cokopenu zboznujem a este som nerobila tak je najvyssi cas :-plen mam otazku ci tam nevadia tie surove bielka? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.11.2010, 20:22)
Nie, robia ju krásne ľahkou :-)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (1.11.2010, 19:35)
Mňam (C) Katuška riadna fajnotka |:o) dnes som skúšala tú od Maťky (mauka) najbližšie vyskúšam túto :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.11.2010, 19:56)
Ďakujem Andrejka, ja ju mám rada len tak bez cukru. Milujem horkú čokoládu, ale teraz som to robila pre synátora ,-) a ako správny chlap miluje sladké (zajic) (zajic) keď je na horko, je dobrá aj s pridaním škorice, alebo aj štipkou chilli (zajic) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu