Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
FRANCÚZSKA ČOKOLÁDOVÁ PENA
[ recept č. 33595 zo dňa 1.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g čokolády 70%podiel kakaa, 1PL masla, 75ml vody, 2PL rumu, 3 vajcia, podľa chuti kr.cukor. Ja som teraz dala 2PL, štipka soli.
POSTUP PRÍPRAVY
Čokoládu nalámeme na drobné kúsky do misky a nad parou pomaly necháme rozpustiť. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Do vody pridáme rum. Medzitým sa nám čokoláda začíne roztápať, tak pridáme maslo, premiešame, pomaly pridáme vodu s rumom. Za stáleho jemného miešania pridáme žĺtka. Keď je hmota krásne hladká zoberieme misu z pary a dáme trošku vychladnúť. Do vychladnutej hmoty jemne vmiešame sneh z bielkov. Dáme do misiek a necháme úplne vychladnúť. Ozdobíme podľa chuti orieškami, alebo bielou čokoládou, šľahačkou.......
DOBRÚ CHUŤ
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Ingrediencie, namiesto farebných vločiek som na ozdobu požila kokos. |
|
Čokoládu nalámeme a necháme nad parou pomaly rozpustiť |
|
...pridáme maslo.. |
|
...vymiešame žĺtka s cukrom... |
|
...bielka so šipkou soli na tuhý sneh.... |
|
...do čokolády pridáme vodu s rumom....a keď bude čkoláda úplne roztopená tak za stáleho miešane vymiešané žĺtka.../to som nemohla odfotiť lebo, som mala obidve ruky zamestnané :-))))/. |
|
...hotovo, už aj so zamiešanými žĺtkami. Misku vyberieme a necháme trošku vychladnúť.... |
|
..do vychladnutej masy pridáme sneh z bielkov... |
|
..jemne vmiešame, tá krása a tá vôňa sú neodolateľné :-))
dáme do misiek, ozdobíme a necháme riadne vychladnúť....Dobrú chuť :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
katarína m. (katarínka100) ID 191196 (18.3.2011, 19:33) |
mňam... toto som robila 2-krát prvý krát to bolo super, ale druhý, keď som mala rozpustenú čokoládu s maslom a pridala som vodu s rumom úplne sa mi to zhrčkavelo a neviem prečo... nevieš náhodou? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (19.3.2011, 8:11) |
Nesmieš mať tú čokoládu úplne rozpustenú a horúcu a pridávať postupne pomaličky za stáleho miešania. Mne sa ešte nestalo. A robila si s maslom alebo margaránom? Niekedy margaríny robia galibu |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela K. (kocada) ID 113496, mimibazar.sk/kocada (3.11.2010, 9:49) |
mala by tu byt taka moznost ze zakazane recepty.. tento by som si urcite dala medzi zakazane uzasneeee mam na to strasnu chut |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.11.2010, 10:07) |
Danielka to si ma dostala vyskúšaj je to super a môžeš si pridať rôzne chute, podľa nálady |
ODPOVEDAŤ |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (3.11.2010, 9:42) |
tak takéto ja môžem,mňam |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.11.2010, 10:06) |
Darinka takých je nás viac čokoláda je jedna z naj..vecí na svete |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (2.11.2010, 19:51) |
Ta pena je naozaj pre čokoholikov |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.11.2010, 20:08) |
Jarka, nabudúce urobím s chilli to nemá chybu |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.11.2010, 8:01) |
Teda Katarínka pridávaš sem samé mlsôtky , veľmi sa mi páči aj to srdiečko na vrchu |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.11.2010, 8:30) |
Ivetka, to vieš však čokoláda robí dobrú náladu a keď už je leto preč, treba sa nadopovať a srdiečko, to bola porcia pre synátora |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (1.11.2010, 20:07) |
och mnamota velika,cokopenu zboznujem a este som nerobila tak je najvyssi cas len mam otazku ci tam nevadia tie surove bielka? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.11.2010, 20:22) |
Nie, robia ju krásne ľahkou |
ODPOVEDAŤ |
| andrea o. (hillary) ID 61659 (1.11.2010, 19:35) |
Mňam Katuška riadna fajnotka dnes som skúšala tú od Maťky (mauka) najbližšie vyskúšam túto |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (1.11.2010, 19:56) |
Ďakujem Andrejka, ja ju mám rada len tak bez cukru. Milujem horkú čokoládu, ale teraz som to robila pre synátora a ako správny chlap miluje sladké keď je na horko, je dobrá aj s pridaním škorice, alebo aj štipkou chilli |
ODPOVEDAŤ |