ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Vajíčková roláda
[ recept č. 33068 zo dňa 22.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica 4 natvrdo uvarené vajcia 200 g diétnej salámy 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) 300 ml zeleninového bujónu
POSTUP PRÍPRAVY
V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.
Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné zovej zmesi a dobre premiešame.
Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom. |
Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (23.10.2010, 9:04) |
Prosim, kolko dkg je 1 balik mrazena zelenina? |
ODPOVEDAŤ |