Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Diviak na smotane
[ recept č. 32762 zo dňa 15.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky. Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť. Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu.. Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť. Dobrú chuť. |
Renata D. (eninka13) ID 42418 (1.4.2011, 10:12) |
sylvia a dávaš toho diviaka vcelku do hrnca? kolko sa to potom asi vari? urobím na nedelu, mnam slinky mi tečúúúúúú |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.4.2011, 10:57) |
Ahoj Renka.Áno,mäsko dávam variť v celku.Varím ho v tlakovom hrnci asi hodinku aj niečo.V obyčajnom bude určite treba vyše dvoch hodiniek.Držím palce,aby sa podarilo a hlavne,aby rodinke chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Renata D. (eninka13) ID 42418 (27.4.2011, 12:06) |
Dakujem bolo to fantastikuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.10.2010, 12:59) |
mnaaaaaaaaaaam sylviii,diviaka milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (16.10.2010, 13:03) |
aj ja Slavka ,ale jedla som ho asi tak 2x Nemám poľovníka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.10.2010, 13:06) |
ja polovnika nemam uz asi 10 rokov vtedy som ho (diviaka) totiz jedla naposledy a tak by som si dalaaaaaaaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (15.10.2010, 22:42) |
To musí byť mňamka, divinu som ešte nerobila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (16.10.2010, 0:13) |
Ivka,je to dobrotka.robila som to prvý krát,ale stálo to za to.Trošku iné,ako klasica  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.10.2010, 18:43) |
ja som doteraz vždy jedla diviaka iba v guláši, keď nám poslali taký hotový - od priateľov - teda , nemám ho kde vziať /jedine, že by nám nejaký behol do cesty / - waau, ale toto musí byť fantastickééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.10.2010, 18:57) |
aj my sme dostali mäsko a môjho drahého som ledva prehovorila,že guláš nie A nakoniec bol rád  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |