. .. .. .. .. .. .
. .

Jarkin maškrtok - RECEPT 32489

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35110 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Jarkin maškrtok


[ recept č. 32489 zo dňa  ]


Jarkin maškrtok


POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótový korpus: 6 vajec, 12dkg kryštálový cukor, 12dkg hrubá múka\\r\\nSnehová plnka: 6 bielkov, 30dkg kryštálový cukor, 4PL voda

POSTUP PRÍPRAVY

tento zákusok je v našej rodine veľmi obľúbený, ak mám povedať pravdu ešte nikdy som ho inde nejedla ani nevidela, nie je síce najlacnejší, ale je to taká rýchlovka keď sa ohlási neočakávaná návšteva

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

oddelíme si žltok od bielka
začneme šľahať bielka na sneh, keď je sneh tuhý pridáme cukor a žĺtka a mixujeme pokiaľ cukor neprestane chrupčať:-) pod zubami, keď už cukor necítime pomaly vmiešame múku
plech si vystelieme papierom na pečenie (ja zvyknem plech trochu natrieť maslom, aby sa mi papier v ňom lepšie držal)
hotové cesto si vylejeme na plech a upravíme, aby na celom plechu bola približne rovnaká vrstva/ takto upravené dáme piecť do rúry, ja pečiem na maxime v teplovzdušnej rúre, čas nejako nemám odhadnutý ale skúšam to špáradlom, ak sa cesto ešte lepí tak šup ho naspäť do rúry, keď je cesto upečené tak špáradlo zostane čisté
takto vyzerá upečené piškótové cesto
pokiaľ sa nám cesto pečie v rúre tak si pripravíme sneh/ do misky si dáme bielka a ušľaháme tuhý sneh / medzitým si do hrnca dáme cukor a vodu a za stáleho miešania dáme variť a necháme prejsť varom/ keď je cukor s vodou uvarený postupne ho pridávame do ušľahaného snehu a stále šľaháme
hotový sneh si vylejeme na upečené piškótové cesto a upravíme
dáme ešte zapiesť na krátku chvíľu do rúry pokiaľ sneh nechytí farbu
na vychladnutý koláč dáme čokoládovú polevu: čokoládu s cerou rozpustíme nad parou, ja pridávam ešte trošku oleja (ale len trošku lebo potom by nám čokoláda nestuhla), čokoláda je potom pekne lesklá,
keď je čokoláda zatuhnutá porežeme horúcim nožom, aby sa nepolámala a možeme jesť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Môj naj krabí šalátik | Jarkin maškrtok | Plnená gazdovská kapsa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela M. (damijoha) ID 153816 (17.10.2010, 23:07)
takže túto dobrotu som dnes upiekla a mala veľký úspech... a veru skoro nič nezostalo.. (zajic)
urobila som obmenu s cestom-upiekla som ho iba so žĺtkami a bielky som dala do plnky..takže tých 6 ďalších bielkov som ušetrila..a ešte som pridala kakao, takže to bol taký kakaový variant..
ODPOVEDAŤ
Bozena F. (bobka702) ID 135142 (12.10.2010, 23:09)
Prave som zacala slintat....Zakusok vyzera a urcite aj chuti [A] [A] [A] dobre....Zajtra sa do neho pustim... (Y)
ODPOVEDAŤ
Daniela M. (damijoha) ID 153816 (11.10.2010, 20:11)
..wow..vyzerá super a myslím, že to bude aj taká mňam sladká mlsanica..milujem takéto sladkosti..
určite skúsim a niečo vymyslím s tými bielkami - asi tak, že urobím cesto iba zo žĺtkov a bielky pôjdu do plnky.. (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Zdenko s. (scurki1) ID 167116 (9.10.2010, 21:28)
(flower) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (8.10.2010, 18:31)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (7.10.2010, 17:52)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2010, 15:11)
dobre som pochopila, že treba 6 celých vajec + 6 ďalších bielkov? *-)
ODPOVEDAŤ
Monika V. (monnikk) ID 35110 (9.10.2010, 13:57)
ano, idealne je, ked su nejake tie bielka zvysne, aby potom nezostaval zasa zltok
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (7.10.2010, 14:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (7.10.2010, 14:12)
Ale tento koláčik je veľmi dobrý, keď nevieme čo s bielkami (Y) (Y) (Y) (Y), supeeer (clamp)
Ďakujem za recept (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
martula1410 h. (martula1410) ID 160451 (7.10.2010, 8:12)
vyzera byť dobry koláčik .. len neviem ci neni moc sladky ale vyskušam ho ..dik za ceceptík (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika V. (monnikk) ID 35110 (7.10.2010, 14:58)
no je trochu sladsi ale obcas nezaskodi, v originalnom recepte ide do snehu az 36dkg cukru ale ja som si to upravila, lebo to uz bolo naozaj velmi sladke :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu