. .. .. .. .. .. .
. .

Jarkin maškrtok - RECEPT 32489

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35110 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Jarkin maškrtok


[ recept č. 32489 zo dňa  ]


Jarkin maškrtok


POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótový korpus: 6 vajec, 12dkg kryštálový cukor, 12dkg hrubá múka\\r\\nSnehová plnka: 6 bielkov, 30dkg kryštálový cukor, 4PL voda

POSTUP PRÍPRAVY

tento zákusok je v našej rodine veľmi obľúbený, ak mám povedať pravdu ešte nikdy som ho inde nejedla ani nevidela, nie je síce najlacnejší, ale je to taká rýchlovka keď sa ohlási neočakávaná návšteva

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


oddelíme si žltok od bielka


začneme šľahať bielka na sneh, keď je sneh tuhý pridáme cukor a žĺtka a mixujeme pokiaľ cukor neprestane chrupčať:-) pod zubami, keď už cukor necítime pomaly vmiešame múku


plech si vystelieme papierom na pečenie (ja zvyknem plech trochu natrieť maslom, aby sa mi papier v ňom lepšie držal)


hotové cesto si vylejeme na plech a upravíme, aby na celom plechu bola približne rovnaká vrstva/ takto upravené dáme piecť do rúry, ja pečiem na maxime v teplovzdušnej rúre, čas nejako nemám odhadnutý ale skúšam to špáradlom, ak sa cesto ešte lepí tak šup ho naspäť do rúry, keď je cesto upečené tak špáradlo zostane čisté


takto vyzerá upečené piškótové cesto


pokiaľ sa nám cesto pečie v rúre tak si pripravíme sneh/ do misky si dáme bielka a ušľaháme tuhý sneh / medzitým si do hrnca dáme cukor a vodu a za stáleho miešania dáme variť a necháme prejsť varom/ keď je cukor s vodou uvarený postupne ho pridávame do ušľahaného snehu a stále šľaháme


hotový sneh si vylejeme na upečené piškótové cesto a upravíme


dáme ešte zapiesť na krátku chvíľu do rúry pokiaľ sneh nechytí farbu


na vychladnutý koláč dáme čokoládovú polevu: čokoládu s cerou rozpustíme nad parou, ja pridávam ešte trošku oleja (ale len trošku lebo potom by nám čokoláda nestuhla), čokoláda je potom pekne lesklá,


keď je čokoláda zatuhnutá porežeme horúcim nožom, aby sa nepolámala a možeme jesť



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Môj naj krabí šalátik | Jarkin maškrtok | Plnená gazdovská kapsa >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela M. (damijoha) ID 153816 (17.10.2010, 23:07)
takže túto dobrotu som dnes upiekla a mala veľký úspech... a veru skoro nič nezostalo.. (zajic)
urobila som obmenu s cestom-upiekla som ho iba so žĺtkami a bielky som dala do plnky..takže tých 6 ďalších bielkov som ušetrila..a ešte som pridala kakao, takže to bol taký kakaový variant..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena F. (bobka702) ID 135142 (12.10.2010, 23:09)
Prave som zacala slintat....Zakusok vyzera a urcite aj chuti [A] [A] [A] dobre....Zajtra sa do neho pustim... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela M. (damijoha) ID 153816 (11.10.2010, 20:11)
..wow..vyzerá super a myslím, že to bude aj taká mňam sladká mlsanica..milujem takéto sladkosti..
určite skúsim a niečo vymyslím s tými bielkami - asi tak, že urobím cesto iba zo žĺtkov a bielky pôjdu do plnky.. (Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenko s. (scurki1) ID 167116 (9.10.2010, 21:28)
(flower) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (8.10.2010, 18:31)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (7.10.2010, 17:52)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2010, 15:11)
dobre som pochopila, že treba 6 celých vajec + 6 ďalších bielkov? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika V. (monnikk) ID 35110 (9.10.2010, 13:57)
ano, idealne je, ked su nejake tie bielka zvysne, aby potom nezostaval zasa zltok
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (7.10.2010, 14:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (7.10.2010, 14:12)
Ale tento koláčik je veľmi dobrý, keď nevieme čo s bielkami (Y) (Y) (Y) (Y), supeeer (clamp)
Ďakujem za recept (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martula1410 h. (martula1410) ID 160451 (7.10.2010, 8:12)
vyzera byť dobry koláčik .. len neviem ci neni moc sladky ale vyskušam ho ..dik za ceceptík (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika V. (monnikk) ID 35110 (7.10.2010, 14:58)
no je trochu sladsi ale obcas nezaskodi, v originalnom recepte ide do snehu az 36dkg cukru ale ja som si to upravila, lebo to uz bolo naozaj velmi sladke :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu