Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Monika V. (monnikk) ID 35110 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Jarkin maškrtok
[ recept č. 32489 zo dňa 6.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškótový korpus: 6 vajec, 12dkg kryštálový cukor, 12dkg hrubá múka\\r\\nSnehová plnka: 6 bielkov, 30dkg kryštálový cukor, 4PL voda
POSTUP PRÍPRAVY
tento zákusok je v našej rodine veľmi obľúbený, ak mám povedať pravdu ešte nikdy som ho inde nejedla ani nevidela, nie je síce najlacnejší, ale je to taká rýchlovka keď sa ohlási neočakávaná návšteva
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
oddelíme si žltok od bielka |
![]() |
začneme šľahať bielka na sneh, keď je sneh tuhý pridáme cukor a žĺtka a mixujeme pokiaľ cukor neprestane chrupčať:-) pod zubami, keď už cukor necítime pomaly vmiešame múku |
![]() |
plech si vystelieme papierom na pečenie (ja zvyknem plech trochu natrieť maslom, aby sa mi papier v ňom lepšie držal) |
![]() |
hotové cesto si vylejeme na plech a upravíme, aby na celom plechu bola približne rovnaká vrstva/
takto upravené dáme piecť do rúry, ja pečiem na maxime v teplovzdušnej rúre, čas nejako nemám odhadnutý ale skúšam to špáradlom, ak sa cesto ešte lepí tak šup ho naspäť do rúry, keď je cesto upečené tak špáradlo zostane čisté |
![]() |
takto vyzerá upečené piškótové cesto |
![]() |
pokiaľ sa nám cesto pečie v rúre tak si pripravíme sneh/
do misky si dáme bielka a ušľaháme tuhý sneh /
medzitým si do hrnca dáme cukor a vodu a za stáleho miešania dáme variť a necháme prejsť varom/
keď je cukor s vodou uvarený postupne ho pridávame do ušľahaného snehu a stále šľaháme |
![]() |
hotový sneh si vylejeme na upečené piškótové cesto a upravíme |
![]() |
dáme ešte zapiesť na krátku chvíľu do rúry pokiaľ sneh nechytí farbu |
![]() |
na vychladnutý koláč dáme čokoládovú polevu: čokoládu s cerou rozpustíme nad parou, ja pridávam ešte trošku oleja (ale len trošku lebo potom by nám čokoláda nestuhla), čokoláda je potom pekne lesklá, |
![]() |
keď je čokoláda zatuhnutá porežeme horúcim nožom, aby sa nepolámala a možeme jesť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Daniela M. (damijoha) ID 153816 (17.10.2010, 23:07) |
takže túto dobrotu som dnes upiekla a mala veľký úspech... a veru skoro nič nezostalo.. urobila som obmenu s cestom-upiekla som ho iba so žĺtkami a bielky som dala do plnky..takže tých 6 ďalších bielkov som ušetrila..a ešte som pridala kakao, takže to bol taký kakaový variant.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena F. (bobka702) ID 135142 (12.10.2010, 23:09) |
Prave som zacala slintat....Zakusok vyzera a urcite aj chuti dobre....Zajtra sa do neho pustim...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela M. (damijoha) ID 153816 (11.10.2010, 20:11) |
..wow..vyzerá super a myslím, že to bude aj taká mňam sladká mlsanica..milujem takéto sladkosti.. určite skúsim a niečo vymyslím s tými bielkami - asi tak, že urobím cesto iba zo žĺtkov a bielky pôjdu do plnky..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2010, 15:11) |
dobre som pochopila, že treba 6 celých vajec + 6 ďalších bielkov?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika V. (monnikk) ID 35110 (9.10.2010, 13:57) |
ano, idealne je, ked su nejake tie bielka zvysne, aby potom nezostaval zasa zltok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (7.10.2010, 14:12) |
Ale tento koláčik je veľmi dobrý, keď nevieme čo s bielkami , supeeer Ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martula1410 h. (martula1410) ID 160451 (7.10.2010, 8:12) |
vyzera byť dobry koláčik .. len neviem ci neni moc sladky ale vyskušam ho ..dik za ceceptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika V. (monnikk) ID 35110 (7.10.2010, 14:58) |
no je trochu sladsi ale obcas nezaskodi, v originalnom recepte ide do snehu az 36dkg cukru ale ja som si to upravila, lebo to uz bolo naozaj velmi sladke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |