Elena Š. (*ela*) ID 4972 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 16.7.2006 |
Naposledy: 14.2.2024 19:08 |
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Tekvicové mafiny (muffiny) s orechami a zázvorom
[ recept č. 32430 zo dňa 4.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 hrnček (objem 250 ml) polohrubej múky * 1/2 hrnčeka celozrnnej múky * 1/2 hrnčeka hnedého cukru alebo 1/3 hrnčeka fruktózy * 1 ČL zázvoru * 1 ČL prášku do pečiva * 1/2 hrnčeka vlašských orechov * 1 hrnček tekvicového pyré * 2 vajcia * 6 PL oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Tekvicové pyré nie je nič iné ako zmixovaná očistená tekvica. Ak máte nadúrodu tekvíc, urobte si tekvicové pyré do zásoby - zamrazte ho v pohároch. Šťavu nevylievajte, okrem vajec a oleja už idú do mafín len suché prísady. Ak budete mať chuť na tieto mafiny, stačí siahnuť do mrazáku, pyré rozmraziť a hor sa do pečenia.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Do misky dáme všetky suché prísady - menovite polohrubú a celozrnnú múku, prášok do pečiva, zázvor, mleté orechy a cukor. Dala som fruktózu, je vhodná aj pre cukrovkárov. Je sladšia, takže jej treba menej ako trstinového, či repného cukru. |
![]() |
2. Do druhej misky dáme tekvicové pyré, ... |
![]() |
2 . ... vajcia a olej. |
![]() |
4. Obsah misiek najskôr premiešame zvlášť ... |
![]() |
5. ... potom suché pridáme k mokrému a miešame len kým sa obe hmoty spoja. |
![]() |
6. Cesto rozdelíme do formy. Kto chce, dá košíčky, ja preferujem vymazanie a vysypanie "jamôk" hrubou múkou. |
![]() |
7. Pečieme pri 200 ˚C cca 30 minút. |
![]() |
8. Orechy a zázvor dajú mafinkám zaujímajú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Iveta S. (Ivikas) ID 98845 (4.10.2010, 22:22) |
urcite su a zdrave ,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |