Katarína U. (kacena65) ID 86546 |
|
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 11.3.2009 |
Naposledy: 20.12.2016 16:35 |
Aktualizácia: 10.5.2014 21:59 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)
BORŠČ najlepší na svete.
[ recept č. 32290 zo dňa 1.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi.
POSTUP PRÍPRAVY
Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
...pripravíme si zeleninku a uvarené kosti
... pripravíme si bravčové mäsko na paprike/perkelt/
... nastrúhame červenú repu na hrubšom strúhadle
... do vývaru pridáme kyslú kapustu,nakrájanú zeleninu a červenú repu
... dobre povaríme
...keď je všetko dobre povarené pridáme bravčové mäsko na paprike
...ak je potrebné pridáme zápražku všetko spolu premiešame
... a podávame s kyslou smotanou
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (9.2.2015, 12:27) |
Ďakujem skvelý recept :* |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (ZuzickaKosticka) ID 274274, mimibazar.sk/zuzickakosticka (19.9.2014, 11:46) |
Môžem sa spýtať, kedy sa tam dáva tá sladká smotana čo je napísaná v surovinách? Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Petra Ď. (provocativomoda) ID 289804, mimibazar.sk/provocativomoda (16.1.2014, 22:00) |
výborný receptík... ja som do neho dala ešte šťavu z citróna aby bol kyslejší lebo taký máme radi |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (15.11.2013, 14:38) |
borščíik určite urobim na druhý týždeň,teším sa. |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (gumidekmomo) ID 106433 (15.11.2013, 14:20) |
erfektny receptik moc pekne dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (modra laguna) ID 259665 (29.11.2012, 21:08) |
|
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (17.2.2012, 12:46) |
chystame sa |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica I. (Lubinka611) ID 227694 (16.2.2012, 19:03) |
Aj ja chválim tento boršč. Ešte nikdy som takýto dobrý boršč nejedla, až dnes - fantastická dobrota. Veľmi ďakujem za výýýýýborný recept. |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (katiq) ID 3420 (30.11.2011, 23:26) |
mister Boršč, sklanam sa pred tebou a pred tvojou gazdinou, ktora sem dala recept..zajtra ho budem robit uz 2hy krat..je neskutocne bozsky..uz sa na neho velmi prevelmi tesim...dakujem katka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| katinka S. (katinka65) ID 160112 (25.9.2011, 11:20) |
Tento borščík nemá chybu, už pár krát som ho robila. Musím povedať, že chutí každému. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.7.2011, 12:35) |
uz davno som nerobila borscik...dakujem za pripomenutie |
ODPOVEDAŤ |
katinka i. (Lily65) ID 190296 (2.7.2011, 12:14) |
Tak tomuto boršču musím povedať " pán boršč ". Takýto fantastický sa mi podaril. Vynikajúci receptík. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (25.1.2011, 14:42) |
Katuška je ,manžel sa nevedel dojest,súper, ,dakujem krásne za receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (25.1.2011, 9:12) |
P.Katka,už sa varí,dúfam,že sa mi to . |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (18.1.2011, 20:10) |
P.Katka,vyzerá výborne, ,určite ho vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.10.2010, 17:05) |
boršč mám rada |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (2.10.2010, 10:20) |
mňam, ja boršč zbožňujem a tento vypadá úplne skvelo, ja ho ale robievam s hlavkovou kapustou a sladkou smotanou, iba vyšľahanou, táto kyslá musí mať tiež riadne grády.. mňam zajtra ho uvarím |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.10.2010, 9:16) |
Tak borsc som niekedy robievala casto dakujem za prpomenutie urobim |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.10.2010, 21:47) |
no ja neviem stale aku polievku uvarit a asi vyskusam borsc... este som ho nerobila tak musim cez tyzden, teraz nemozem lebo je tam kaposta a mali sme dva dni fazulovu, predtym dva dnu kelovu a dcera mi nadava ze ona chodi do skoly a sptale prdi.. , tak musim nieco take nenaduvajuce... ale isto spravim... |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (modra laguna) ID 259665 (29.11.2012, 21:08) |
Ja tiež robím skoro taký istý,len miesto kyslej kapusty dám hlávkovú a potom to celé mierne okyslím. |
ODPOVEDAŤ |