. .. .. .. .. .. .
. .

Boršč-náš tradičný silvestrovský - RECEPT 21810

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 90159 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Boršč-náš tradičný silvestrovský


[ recept č. 21810 zo dňa  ]


Boršč-náš tradičný silvestrovský


POTREBNÉ PRÍSADY

asi 3/4 kg bravčového pliecka(ja som mala teraz stehno),cvikla(mala som 1/2 väčšej),3 mrkvy,1 petržlen,trocha zeleru-koreňa,2 hrste kyslej kapusty,1 hrsť sušených húb,20 dkg fazule(dávam červenú,ale teraz som mala len bielu),worcestrová omáčka,muškátový orech na ochutenie,feferónka-ja som dala chili papričky,ale len trochu

POSTUP PRÍPRAVY

Robila som ho včera večer,lebo je lepší keď postojí ale fotila som ho ešte včera.Dnes už má krásnu cviklovú farbu a chutí výborne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

nachystáme si zeleninu,pokrájame na kocky cviklu,petržlen a zeler
asi tak 20 dkg fazule som si dala variť už predtým,takže tu je už scedená a aj trochu rozvarená,lebo som na ňu nejako zabudla
a namočíme si za hrsť sušených húb,ktoré potom posekáme na menšie kúsky,kto chce väčšie kúsky sekať nemusí
a zo suda si vyberieme zo 2 hrste kyslej kapusty.Ja som našu premývala vo vode,lebo je dosť kyslá a takisto posekať na menšie kúsky
a tentokrát som si ho na dohováranie mamy obohatila ešte aj klobásou,pravou domácou,ale inak tam klobása nemá byť preto som ju do prísad ani nepísala.Ale zase nič zlého tam nenarobí
mäso si pokrájame na kocky a dusíme na masti popraženej s 1 cibuľou a červenou paprikou.Nezačala som fotiť od začiatku,ale aj tak je toho dosť.Samozrejme osolíme a okoreníme.
mäsko sa dusí a tak do toho pridáme 1 masox alebo hovädzí bujón
a 3 PL paradajkového pretlaku
a pridáme pokrájanú zeleninu,nech sa dusí spolu s mäsom
po chvíľke dusenia podliať asi 1/2 l vody a ďalej variť
a znova po chvíľke pridať aj posekané huby
pridať aj kyslú kapustu a doliať vodou do plna a variť.
variaci sa boršč ochutiť worcestrom
a aj troškou chili ale len tak aby to nebolo veľmi štipľavé
no a samozrejme 100x ochutnať a keď je mäsko už skoro uvarené pridala som aj klobásku ns kolieska 2 nožičky
no a keď je aj klobása polouvarená pridať nakoniec uvarenú fazuľu
ja ho ešte zahusťujem zápražkou,nefotila som celú lebo aj tak je postup dosť dlhý,ale popražím si asi 1a1/2 PL polohrub.múky v suchom hrnčeku so štipkou soli do ružova a zalejem to studenou vodou a toto vlejem do boršču
tu je už premiešaný s kyslou smotanou v tanieri na ochutnávku pre môjho mužíčka.Ja boršč varím vždy deň vopred lebo na druhý deň je oveľa lepší,ale keďže som chcela fotiť tak musel chutnať,ale upozorňujem na druhý deň vyzerá úplne inak
a prvá ochutnávka,len sa sťažoval,že ho nútim jesť hneď horúci a to on nerád,ale čo už.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rímska pizza | Boršč-náš tradičný silvestrovský | Pizza so šunkou a dusenými hubami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka T. (zdena1011) ID 141280 (20.5.2010, 10:13)
(hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu