Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Miinka K. (miinka) ID 45774 |
 |
mimibazar.sk/miinka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.5.2008 |
Naposledy: 11.3.2025 8:50 |
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Pesto z rukoly
[ recept č. 31918 zo dňa 22.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
100 g rukoly, 50 g píniových orieškov, šťava z 1/2 malého citrona, za hrsť nahrubo nastrúhaného parmezánu, 15 PL extra panenského olivového oleja, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
1. Lístky rukoly dobre premyjeme, rozložíme na čistú kuchynskú utierku/papierové utierky a usušíme. 2. Do nádoby dáme všetky suroviny okrem citronovej šťavy a ponorným mixérom pomixujeme na kašu. 3. Potom ochutnáme, prisolíme ak treba, pridáme citronovú šťavu a ešte zo 2 PL oleja. 4. Ešte raz pomixujeme, aby sa zmiešali suroviny. 5. podlľa chuti solíme, môžeme pridať ešte citr. šťavu a olej.
Namiesto píniových orieškov som už použila aj lieskové, aj vlašské, bolo to ok. Namiesto rukoly môžete použiť iné bylinky: žeruchu, petržlen, špenát a typicky bazalku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
y |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (2.9.2011, 12:54) |
super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela J. (gabi1977) ID 1503 (22.9.2010, 14:30) |
a mne prosim povedzte, naco take pesto pouzivate . Kupila som minule poharik bazalkoveho a teraz neviem, co s nim . Nasla som recepty len na cestoviny s pestom (nic ine tam neslo) to mi pripada, ze to musi byt take "o nicom" ... dakujem za rady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (22.9.2010, 19:45) |
AHoj! môžeš ním natrieť napríklad aj kuracie plátky, na to dať šunku, preložiť, opiecť, dať zapiecť... alebo opečieš kuracie mäsko nakrájané na rezance/kocky, pridáš pesto, premiešaš, zaleješ smotanou a ešte povaríš.....alebo akékoľvek mäsko najrpv natrieť pestom a potom opekať.... dochutiť ním ryžu.... tiež na zdobenie hustejších polievok... na zapekané bagety... pizzu........ ja neviééém: pomôžte mi ešte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela J. (gabi1977) ID 1503 (28.9.2010, 10:48) |
vyzera, ze je to vsestranna "vecicka" .Dakujem krasne za radu, vyskusam to s tym maskom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (22.9.2010, 14:02) |
Ja som robila pesto z bazalky, ale toto tiez vyzera chutne a zaujimavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (22.9.2010, 14:15) |
a ešte aj z medvedieho cesnaku! mala som na jar od môjho kolegu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |