. .. .. .. .. .. .
. .

Zapečené baklažánové lodičky alebo Baklažánová bukrétka - RECEPT 318

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Zapečené baklažánové lodičky alebo Baklažánová bukrétka


[ recept č. 318 zo dňa  ]


Zapečené baklažánové lodičky alebo Baklažánová bukrétka


POTREBNÉ PRÍSADY

3 menšie baklažány * 200 g čerstvých šampiňónov * 1 nízkotučný tvaroh * 2 menšie cibule * pol kelímka kyslej smotany * 150 g tvrdého syra * KORENIE: oregano * bazalka * provensálske korenie * čerstvá petržlenová vňať * vegeta * mleté čierne korenie * soľ * cesnakový olej (alebo olivový, resp. úplný obyč)

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, toto jedlo je veľmi jednoduché a zároveň výborné. Najlepšie chutí studené s pečivom alebo chlebom. Či to budú lodičky alebo kvet, záleží iba od vercajchu, akým doma disponujete, jenská misa bola pre 6 lodičiek malá, tak som vybrala väčšiu plytkú formu na tortu a urobila baklažánovú kvetinku, ktorá okrem toho, že vyzerá fantasticky, aj fantasticky chutí. Dnes veru neotvorím dvere ani susedovi, ani poštárke, sestry moje, prepáčte, všetko zjem iba JA!!!! Otvorím, až keď ostane prázdny pekáč.
Vyššie uvádzam potrebné prísady, píšem množstvá, ktoré som asi použila, nakoľko som ich nevážila, to je iba môj odhad.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Stopky umytých baklažánov skrojíme.
2. Rozkrojíme ich napoly. Nie na poli, ale napoly.
3. Vydlabávačkou vydlabeme dužinu baklažánov.
4. a prídeme k postupu, aký som už raz spomínala. Baklažány riadne posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, a necháme minimálne pol hodinu odstáť, aby sa vyplavila horkosť z dužiny a šupky.
5. Baklažány sa s mojou pomocou zbavujú horkastej príchute...... nechajte ich na utierke alebo na sitku, aby odtekala horká šťava.
6. ZATIAĽ si prichystáme plnku do lodičiek: do misy si nakrájame dužinu z baklažánov, ktorú sme vydlabali už z terajších lskorolodičiek. Dužinu posolíme, necháme chvíľu odstáť, aby pustila šťavu.
7. Šťavu asi po polhodinke vymačkáme a ideme rýchlo popridávať ďalšie ingrediencie.
8. Pridáme nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať.
9. nakrájané čerstvé šampiňóny - ak nemáte čerstvé, dajte sterilizované.
10. pridajte nízkotučný tvaroh a polovicu kelímka kyslej smotany.
11. Toto všetko som okorenila bazalkou, oreganom, provensálskym korením, šupla som trocha hubového korenia soli a vegety.
12. Na dno tortovej formy som dala olej (dajte aký máte, ja používam domáci olivový olej - písala som o ňom v recepte "Baklažánové vejáre"), poukladala som umyté od soli a citróna baklažánové lodičky do tvaru kvetinky.
13. Do lodičiek navrstvite zmes šampiňónov, smotany, tvarohu atď atď., a do stredu dajte polovicu rajčiny.
14. Ak chcete, rajčinu vydlabte. Použila som stredne väčšiu. Na rajčinu som navrstila zvyšok zmesi a prikryla druhou časťou rajčiny.
15. Zodpovedne posypte strúhaným syrom a dajte upiecť. Pečte prikryté alobalom asi 50-60 minút pri teplote 180 stupňov. Posledných 15 minút odstráňte alobal, aby sa syr zapiekol do zlata. Či už budete jedlo konzumovať teplé alebo studené, je to na Vás. V oboch prípadoch budete jesť výborné zdravé jedlo a prajem Vám dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Raňajková potvorka č. II. | Zapečené baklažánové lodičky alebo Baklažánová bukrétka | Vynikajúci makovo-tvarohový koláč s 5 hviezdičkami ***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gabriela V. (leticia) ID 15712 (31.10.2008, 13:10)
Super receptik... len sa chcem opýtať, kým sa to dusilo v alobale, pustilo to dosť veľa šťavy... to tak má byť? ale možno som niečo neurobila správne ;-)
ODPOVEDAŤ
ivana i. (pralina39) ID 38750 (16.3.2008, 22:24)
marcelka - uz sme vyskusali tvoj receptik a vysiel vynikajuco - muz zjedol dve polovicky - co som ani nedufala ze mu to bude chutit. neviem sice ci to ma nejaku podobu s tym originalnym ale je to super receptik - lahky a chutny. este raz diki za inspiraciu. (jidlo) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
ivana i. (pralina39) ID 38750 (12.3.2008, 19:41)
ahoj marcelka - vynikajuci recept - teda zacinaju sa mi zbiehat slinky prosimta len by som sa ta chcela opytat ty to vzdy robis s tym tvarohom alebo ho aj obmienas za nieco ine - totizto u nas tvaroh nedostat a tak neviem aky variant by som tam mohla hodit - ak mas nejaky napad budem velmi rada.
este raz velmi dakujem
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (18.8.2006, 20:22)
Toto vyzerá perfektne....je fakt, že si ma na koštovku nezavolala,takže ÚVOD bol pravdivý..až teraz žasnem, čo si ty celý deň robila, že si sa nenaonlajnovala na msn alebo skype..a ja som ťa vyčkávala celý deň a ty si sa zasa "kuchyňovo vyžívala." (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (18.8.2006, 21:22)
Ahoj Aluška, odpusti mi, že som Ťa nepustila do domu :-$. Už som všetko "zlikvidovala", takže môžeš dôjsť :-$ :-$ :-$ Aj sa nacengáš ;-) :-P
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu