. .. .. .. .. .. .
. .

vynikajúce mušle - RECEPT 31031

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 162981 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


vynikajúce mušle


[ recept č. 31031 zo dňa  ]


vynikajúce mušle


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500 g čiernych mušlí 250 ml bieleho vína 1 cibuľa šťava z 2 citrónov trochu cukru pár klinčekov 500 ml vody pár bobkových listov mleté čierne korenie soľ. Ďalej: 200 ml smotany 150 g nastrúhaného syra 3 žĺtky 40 ml Amaro Siciliano (Averna) múka tuk na vyprážanie 1 šálka strúhanky.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Mušle očistíme kefkou pod tečúcou vodou. V hrnci prevaríme vodu, biele víno a cibuľu prešpikovanú klinčekmi a bobkovými listami. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom a okyslíme citrónovou šťavou. Mušle rozdelíme na 2 polovice a každú z nich varíme v tomto náleve asi 10 minút. Všetky mušle sa musia otvoriť. Mušle vyberieme, necháme odkvapkať a vyberieme z nich mäso. Mäso z mušlí osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou, rozšľahanými žĺtkami a strúhankou. Vypražíme vo väčšom množstve tuku dochrumkava. Medzitým prepasírujeme do hrnca 250 ml vývaru z mušlí. Zahustíme smotanou vymiešanou s múkou dohladka. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, trocha osladíme a prilejeme Amaro Siciliano. Vypražné mušle dáme do vymastenej formy, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme na grile. Mušle upravíme na taniere a omáčku podávame osobitne.
<< Grécky šalát | vynikajúce mušle | Ryžové rezance so zeleninou a tofu (vhodné do 90DD - škroby) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (30.8.2010, 19:20)
Uprimne, rada by som sa naucila taketo speciality jest, *-) ale neviem ako na to, nemam odvahu. Co tam citite, ked to zujete, je to mazlave? puka to? su tam jazykom roroznatelne vnutornost?
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (30.8.2010, 19:46)
V Belgicku su tieto musle narodne jedlo. Varia ich so zeleninou, vinom a smotanou. Jedia sa s hranolkami alebo len tak s bagetou. Ja som sa ich naucila jest az tam. Jedia sa so specialnym takym kyselkavym, horcicovym sosom, ktory vlasne prekryje samotnu chut musli. Tieto musle (na rozdiel od ustric) nie su vobec mazlave, nepukaju a jazykom rozoznas vnutornosti len v pripade, ze by si sa v nich fakt "sparala".
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (30.8.2010, 20:19)
Dakujem Alex, v UK su tiez velmi popularne, dokonca su lacnejsie ako hovadzie maso, videla som ze sa to je podobne ako oyster - vycucnutim (trochu menej mlaskavym) a tiez sa to zalieva silno cesnakovym sosom. Vies ake su neochutene?
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (30.8.2010, 20:28)
Aj tu je kilo lacnejsie ako maso. Skoda len, ze jedna porcia sa pocita okolo 1,2 kg. V restikach idu musle okolo 20 - 25 € za porciu, co je v podstate dost vela. Moj muz je do toho blazon. Zacine muslova sezona a polka naroda zamieri do restauracii. Doma ich vzdy pripravujem varene so zeleninou, tak ta musla chyti taku zeleninovu chut. Inak je to super lahke a rychle... za 15 minut mam navarene. Ak sa k musliam lahko dostanes, urcite ich vyskusaj.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu