
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slimaky v bylinkovom masle[ recept č. 1706 zo dňa 2.7.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme na jednu porciu,slimaky v konzerve (12-15 kuskov),kravske maslo,korenie "bylinkove maslo", ),veela cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Viem, ze vela z vas nad slimakmi ohrnie nosom ale tie, ktore ich uz vyskusali ocenia aka je to dobrotka. Takze kym sa vrhnete na slimaciky, je dobre si zaobstarat tu speci formu na slimaky. Ja som ju kupila v metre. Ale kym sme ju nemali robila som slimaky v sklenenej ohnovzdornej mise, vsetky pokope..:-) Takze sup na to: v prvom rade si treba vymiesat povolene kravske maslo s korenim bylinkove maslo a tiez este pretlaceny cesnak . Na jednu porciu cca dve lyzicky masla a jednu lyzicku korenia a dva strucky cesnaku. Do dierok v nadobke najskor dame trosku masla, potom dame jedneho slimacika a zasa ho zakryjeme maslom. Takto naplnime vsetky dierky. Ruru (ja mam elektricku) zohrejeme na 180C a dame do nej slimaciky, ktore pecieme cca 20 - 25 minut do zlatohneda. Pozor, ked ich vyberame nadoba je extremne horuca, tak si treba davat pozor. Jeme ich vsak take horuce s chlebikom. Nezabudneme sa oblizovat az poza uska:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Mirka P. (mirka.pistla) ID 199248 (1.5.2011, 19:08) |
predavaju ich aj v tescu... vo velkom baleni kde ich je okolo 100 a v mensom, kde ich je cca 30. hladajte to medzi takymi "exotickymi" potravinami :D my sme na ne natrafili, ked sme hladali kokosove mlieko ![]() a receptik je super! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (4.5.2011, 12:45) |
dakujem ![]() dnes je ich uz dostat vo viacerych obchodoch, ked som pisala recept nikde inde ako v metre som ich nevidela ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mariana Š. (bibibublinka) ID 68275 (10.7.2009, 11:37) |
Dobrý deň. Kde kupujete slimáky?Mi ich máme veľmi radi a chodíme na ne do reštaurácie,ale sú neskutočne drahé a chcela by som to vyskúšať aj doma. Ďakujem Škvařilová |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.7.2009, 7:55) |
taketo v plechovke predavaju v metre, cenu si uz nepamatam ale je to na pomer cena a mnozstvo prijatelne, to si este pamatam ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
e e. (evilko) ID 81004 (14.3.2009, 18:14) |
takže 2 pokus bol úspešný bolo to v slimákoch treba tie z konzervy ako sú na obrázku mnam pochutnal som si :D takže recept je super ďakujem za radu ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (15.3.2009, 19:28) |
super, aj sama som si na ne opat teraz narobila chute ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
e e. (evilko) ID 81004 (7.2.2009, 14:17) |
hhmmm ja som ich piekol v teplovzdusnej rure a su neake take tvrde ale niesu to slimaky v konzerve ale predvarene v sacku tiez v metre kupovane nemam ich este uvarit pretym alebo este som dal aj do masla sol nemohlo mesko ztvrdnut koli tomu pls neaka rada bol by som povdacny v restike mi chutili hebucko a tie moje HHMM ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (7.2.2009, 21:58) |
no najskor ma napadla otazka ze v teplovzdusnej rure si ich piekol so zapnutym fukanim zvduchu alebo len klasicka, hore dole pecenie? dobre je pouzit aj len gril. Urcite ich netreba varit predtym...tie zo sacku z metra nepoznam..predpokladam ze neboli zmrazene...sol by sarapatu narobit nemusela, v zmesi na bylinkove maslo je myslim aj sol ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (8.10.2008, 12:38) |
mnam, toto ozaj mozem, je to dobrota par excelens ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (9.10.2008, 12:30) |
veru mas pravdu fajne predjedlo to je...ale poviem ti ze som nedavno jedla v restike vyprazany encian s brusnicami a uz hutam ako ho spravim doma ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (23.9.2008, 10:14) |
Mňam, slimáčiky sú fakt božské predjedlo, len by som sa chcela opýtať, kde sa dajú kúpiť slimáky v konzerve? V nejakých väčších potravinových reťazcoch alebo v špeciálnom obchode? ešte som nevidel.... ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (8.10.2008, 10:55) |
Linda, ja som kupovala v metre, predavaju to ako dvojbalenie, teda dve konzervy, to mas na priblizne 10 az 12 porcii v takych tych slimakovych nadobkach ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (3.7.2007, 9:51) |
môžem potvrdiť, toto je super dobrota, ale doma som ju ešte nerobila, nemám také panvičky ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (3.7.2007, 9:53) |
ako som pisala, nemusis mat len taketo nadobky, staci ti klasicka janska misa...alebo hlineny (glazurovany) pekac..aj vtedy je to mnamkovske ![]() a dakujem za pochvalu ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (2.7.2007, 20:51) |
Toto predjedlo milujem nadovšetko...presne takto to podávajú v mojej naj reštaurácii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (2.7.2007, 21:57) |
ja som slimaky tiez 1x ochutnala v restike, ale ked ja som taka ze vsetko sa snazim vyskusat aj domka ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |