. .. .. .. .. .. .
. .

Slané gazdovské trojuholníky - RECEPT 30995

Martina P. (Mata406) ID 48300
.
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2008
Naposledy: 24.8.2023 10:39
Aktualizácia: 27.11.2016 11:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 163
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 280
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 216 návštěvníkov)


Slané gazdovské trojuholníky


[ recept č. 30995 zo dňa  ]


Slané gazdovské trojuholníky


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : * 600g pol.múka * 1 kocka droždie * 1 ML kr.cukor * 2 ML soľ * 150ml olej * 350ml mlieko * ....... NÁPLŇ: * 400g kyslá smotana /16%/ * 200g údený syr * 6 strúčikov cesnak * 450g cibuľa /caa 6ks/ + 1 ML kr.cukor + 80g masla * bylinky * ............... na potretie 1 vajíčko +1 PL mlieko , sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

- ľahučké ako pierko, vynikajúca náplň .... delikatesa

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- najskor si usmažíme cibuľu nakrájanú na plátky spolu s caa 80g masla - úúúplne stíšený oheň ........... nech Vás to množstvo neprekvapuje, je to OK, z tej cibule zostane trošíčka, schválne som ju odvážila na začiatku koľko jej bolo, lebo každá cibuĺa je inej veľkosti
- keď ju už máme takto zredukovanú pridáme hnedý cukor /alebo aj obyčajný/ 1 ML kopcovitú a pražíme stále na úplne stíšenom ohni ďalej
a vidíte ? - je jej máličko, takže vobec jej nie je veľa .... v tomto momente vypneme a necháme vychladnúť ............................... kto skaramelizovanú cibuľu nemá rád, tak krok s cukrom vynechá a dopraží bez neho - ale je to skutočne božskááá kombinácia so všetkými ingredienciami /
CESTO: - pripravíme si kvások z droždia, cukru a 200ml vlažného mlieka
- kvások vylejeme do ostatných surovín aj so zvyšným mliekom
- vypracujeme cesto a necháme ho 1 hod kysnúť na teplom mieste
- vykysnuté prenesieme na prac.dosku, tam ho ešte ručne prehnetieme, nech sa prevzdušní
- a rozdelíme ho na 3 rovnaké časti
Náplň: - do kyslej smotany pretlačíme cesnak ... možete pridať kľudne i viacej, podľa seba, nám stačí takto
- každú časť cesta vyvaľkáme na tenko a natrieme 1/3 cesnakovej smotany, posypeme 1/3 skaramelizovanej cibule /bez toho tuku/
- nastrúhame 1/3 údeného syra a posypeme bylinkami, .... ja som použila všade inú, jeden bol čisto s bazalkou, druhý rozmarín a tymián, tretí bazalka a rozmarín .................... tu už som nič nesolila, netreba, údený syr je slaný dosť
- zrulujeme a nakrájame trojuholníky
- ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme podkysnúť, kým sa nám zohreje rúra, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom s 1 PL mlieka a troškou soli, posypeme semienkami aké máme radi, ja sezam :)
- pečieme pri teplote 200 stupňov, caa 15 min ........... tu už upečené, z tejto dávky Vám výjdu 2 takéto plechy trojuholníkov
- prajem dobrú chuť ... sú úúžasnééé, zakrývam ich iba čistou utierkou a sú dlho makučké


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohovo - čokoládové cookies | Slané gazdovské trojuholníky | Lístkové štvorce s tvarohom a ovocím >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Gabriela P. (Sely5) ID 40357 (11.9.2020, 7:51)
(Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (10.9.2020, 20:16)
perfektnééé.. (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) prečo som ich objavila až po 10 rokoch??? 8o| 8o| nabudúce vyskusam aj tie s bryndzou a slaninou... |:o) (D)
ODPOVEDAŤ
Adriana H. (Adula.H) ID 104260 (12.12.2016, 21:42)
Mňam su nenormálne chutné.....ďakujem.za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (25.6.2016, 12:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (19.12.2013, 10:28)
AHoj, prosim ta, kedy ich mam robit, resp. kolko vydrzia ? dakujem
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.12.2013, 14:07)
Janka, vydržia asi 2 dni... neviem,... unás sa vždy zjedia skôr (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.8.2013, 0:10)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (evas13) ID 208830 (1.8.2013, 21:55)
ahoj Mati, dalo by sa cesto nahradit aj listkovym, neskusala si nahodou?
vdaka
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.8.2013, 22:41)
ahoj Evka... tak to Bohužiaľ nie... *-) ... vôbec
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (20.4.2012, 19:17)
Dobré, chutné ale pre nás véééľmi sýte. *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (19.4.2012, 9:48)
(clamp) (clamp) (clamp)............to musí byť dobrota (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.4.2012, 17:49)
Ďakujem Marti (L) ... iba môžem potvrdiť, že je (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (15.4.2012, 20:49)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (14.2.2012, 12:17)
Robievam niečo podobné, ale na sladko - škoricové, veru vyskúšam aj túto variantu, vyzerá to veľmi lákavo :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (kiara111) ID 81605, mimibazar.sk/kiara111 (19.8.2011, 8:08)
suprovy recept, robila som ho uz x-krat, dakujeme krásne za vase recepty , su sqlé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:37)
veľmi ma teší Marcelka, ďakujem moc (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.7.2011, 16:28)
výborná mňamka, vrelo odporúčam všetkým, ktorí tento super recept ešte nerobili (clamp) a toto je môj výsledok snaženia: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=814713 . Na podobnom princípe som robila aj sladkú pizzu, a tiež sa po nej len tak zaprášilo |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:37)
Janka, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (sedmikraska) ID 12899, mimibazar.sk/sedmikraska (12.6.2011, 20:27)
upecene (Y) do prvej davky som dala provensalske korenie, do dalsich dvoch suseny kopor a to je teda lahodka.. s koprom jednoznacne odporucam (jidlo) dakujem za super recept
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:38)
je mi potešením Katka (L)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (12.6.2011, 12:27)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:38)
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (19.3.2011, 14:39)
vyzerajú vynikajúco!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:38)
Anka ďakujem (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (19.3.2011, 14:24)
martinka, to cesto je uzasne aj na pizzu!!! http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=786612 :-p (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:39)
teší ma Kikuš - fantázii sa medze nekladú, tak som rada, že to vyšlo (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (ancussa) ID 188194 (9.2.2011, 11:16)
veľká mňamkaaa, celá rodinka si pochutila ^o) (pl) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:39)
som rada Anka (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zuzkadorka) ID 108409, mimibazar.sk/zuzkadorka (1.2.2011, 17:08)
Tak som to dnes vyskúšala...na Tvoju gramáž cesta som rozmiešala 1 kyslú smotanu (250ml), lyžicu posekaného kôpru, 2 bryndze (gramáž je tam tuším 125g jedna malá kocka), 3 pretlačené strúčky cesnaku... tým som potrela vyvaľkané cesto + posypala vyškvarenou slaninkou + trošku strúhaného eidamu... boli (Y) nezostal ani jeden ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:40)
tak to ma veľmi teší Zuzka, výborná inšpirácia s bryndzou (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zuzkadorka) ID 108409, mimibazar.sk/zuzkadorka (13.1.2011, 16:01)
Maťká upečené, spapkané .... júúúj, dobrota to bola (Y) Ďakujem za receptík (L) ... rozmýšľam, že nabudúce obmena s kyslou smotanou, bryndzou a slaninkou by tiež nemuselabyť na zahodenie *-) (D)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu