Martina P. (Mata406) ID 48300 |
 |
Oblasť: Hlohovec |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.6.2008 |
Naposledy: 22.12.2024 11:16 |
Aktualizácia: 27.11.2016 11:34 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 216 návštěvníkov)
Slané gazdovské trojuholníky
[ recept č. 30995 zo dňa 29.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO : * 600g pol.múka * 1 kocka droždie * 1 ML kr.cukor * 2 ML soľ * 150ml olej * 350ml mlieko * ....... NÁPLŇ: * 400g kyslá smotana /16%/ * 200g údený syr * 6 strúčikov cesnak * 450g cibuľa /caa 6ks/ + 1 ML kr.cukor + 80g masla * bylinky * ............... na potretie 1 vajíčko +1 PL mlieko , sezamové semienka
POSTUP PRÍPRAVY
- ľahučké ako pierko, vynikajúca náplň .... delikatesa
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
- najskor si usmažíme cibuľu nakrájanú na plátky spolu s caa 80g masla - úúúplne stíšený oheň ........... nech Vás to množstvo neprekvapuje, je to OK, z tej cibule zostane trošíčka, schválne som ju odvážila na začiatku koľko jej bolo, lebo každá cibuĺa je inej veľkosti
![]()
- keď ju už máme takto zredukovanú pridáme hnedý cukor /alebo aj obyčajný/ 1 ML kopcovitú a pražíme stále na úplne stíšenom ohni ďalej
![]()
a vidíte ? - je jej máličko, takže vobec jej nie je veľa .... v tomto momente vypneme a necháme vychladnúť ............................... kto skaramelizovanú cibuľu nemá rád, tak krok s cukrom vynechá a dopraží bez neho - ale je to skutočne božskááá kombinácia so všetkými ingredienciami /
![]()
CESTO: - pripravíme si kvások z droždia, cukru a 200ml vlažného mlieka
![]()
- kvások vylejeme do ostatných surovín aj so zvyšným mliekom
![]()
- vypracujeme cesto a necháme ho 1 hod kysnúť na teplom mieste
![]()
- vykysnuté prenesieme na prac.dosku, tam ho ešte ručne prehnetieme, nech sa prevzdušní
![]()
- a rozdelíme ho na 3 rovnaké časti
![]()
Náplň: - do kyslej smotany pretlačíme cesnak ... možete pridať kľudne i viacej, podľa seba, nám stačí takto
![]()
- každú časť cesta vyvaľkáme na tenko a natrieme 1/3 cesnakovej smotany, posypeme 1/3 skaramelizovanej cibule /bez toho tuku/
![]()
- nastrúhame 1/3 údeného syra a posypeme bylinkami, .... ja som použila všade inú, jeden bol čisto s bazalkou, druhý rozmarín a tymián, tretí bazalka a rozmarín .................... tu už som nič nesolila, netreba, údený syr je slaný dosť
![]()
- zrulujeme a nakrájame trojuholníky
![]()
- ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme podkysnúť, kým sa nám zohreje rúra, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom s 1 PL mlieka a troškou soli, posypeme semienkami aké máme radi, ja sezam :)
![]()
- pečieme pri teplote 200 stupňov, caa 15 min ........... tu už upečené, z tejto dávky Vám výjdu 2 takéto plechy trojuholníkov
![]()
- prajem dobrú chuť ... sú úúžasnééé, zakrývam ich iba čistou utierkou a sú dlho makučké
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (10.9.2020, 20:16) |
perfektnééé.. prečo som ich objavila až po 10 rokoch??? nabudúce vyskusam aj tie s bryndzou a slaninou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana H. (Adula.H) ID 104260 (12.12.2016, 21:42) |
Mňam su nenormálne chutné.....ďakujem.za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (19.12.2013, 10:28) |
AHoj, prosim ta, kedy ich mam robit, resp. kolko vydrzia ? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.12.2013, 14:07) |
Janka, vydržia asi 2 dni... neviem,... unás sa vždy zjedia skôr  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (evas13) ID 208830 (1.8.2013, 21:55) |
ahoj Mati, dalo by sa cesto nahradit aj listkovym, neskusala si nahodou? vdaka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.8.2013, 22:41) |
ahoj Evka... tak to Bohužiaľ nie... ... vôbec |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (esi) ID 32080 (20.4.2012, 19:17) |
Dobré, chutné ale pre nás véééľmi sýte.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (19.4.2012, 9:48) |
............to musí byť dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.4.2012, 17:49) |
Ďakujem Marti ... iba môžem potvrdiť, že je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana I. (iada) ID 126542 (14.2.2012, 12:17) |
Robievam niečo podobné, ale na sladko - škoricové, veru vyskúšam aj túto variantu, vyzerá to veľmi lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela D. (kiara111) ID 81605, mimibazar.sk/kiara111 (19.8.2011, 8:08) |
suprovy recept, robila som ho uz x-krat, dakujeme krásne za vase recepty , su sqlé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:37) |
veľmi ma teší Marcelka, ďakujem moc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.7.2011, 16:28) |
výborná mňamka, vrelo odporúčam všetkým, ktorí tento super recept ešte nerobili a toto je môj výsledok snaženia: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=814713 . Na podobnom princípe som robila aj sladkú pizzu, a tiež sa po nej len tak zaprášilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:37) |
Janka, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina B. (sedmikraska) ID 12899, mimibazar.sk/sedmikraska (12.6.2011, 20:27) |
upecene do prvej davky som dala provensalske korenie, do dalsich dvoch suseny kopor a to je teda lahodka.. s koprom jednoznacne odporucam dakujem za super recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:38) |
je mi potešením Katka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (19.3.2011, 14:39) |
vyzerajú vynikajúco!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:38) |
Anka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:39) |
teší ma Kikuš - fantázii sa medze nekladú, tak som rada, že to vyšlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna K. (ancussa) ID 188194 (9.2.2011, 11:16) |
veľká mňamkaaa, celá rodinka si pochutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:39) |
som rada Anka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana C. (zuzkadorka) ID 108409, mimibazar.sk/zuzkadorka (1.2.2011, 17:08) |
Tak som to dnes vyskúšala...na Tvoju gramáž cesta som rozmiešala 1 kyslú smotanu (250ml), lyžicu posekaného kôpru, 2 bryndze (gramáž je tam tuším 125g jedna malá kocka), 3 pretlačené strúčky cesnaku... tým som potrela vyvaľkané cesto + posypala vyškvarenou slaninkou + trošku strúhaného eidamu... boli nezostal ani jeden  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.8.2011, 18:40) |
tak to ma veľmi teší Zuzka, výborná inšpirácia s bryndzou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana C. (zuzkadorka) ID 108409, mimibazar.sk/zuzkadorka (13.1.2011, 16:01) |
Maťká upečené, spapkané .... júúúj, dobrota to bola Ďakujem za receptík ... rozmýšľam, že nabudúce obmena s kyslou smotanou, bryndzou a slaninkou by tiež nemuselabyť na zahodenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |