
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) *♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥*[ recept č. 29996 zo dňa 30.7.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 2 vajcia, cca 12 - 14 PL polohrubej múky, 1šampiňón, cca 1/2 dl vody***** plnka - 100 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule (alebo 1 malá), 2 strúčky cesnaku, kúsok prerastenej slaninky, 3 plátky šunky, mčk, vegeta, soľ, drvená rasca, pár kvapiek tabasca (alebo niečo iné štipľavé - ak máte radi), 250 g ricotty, 1 vajco***** omáčka - 200 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 syrokrém (50 g), 2 čL hladkej múky, podľa chuti koreniny - ždibec mčk, mletej rasce, vegety, soli, tabasca, pár lístkov bazalky. POSTUP PRÍPRAVY Asi poznáte Vincenza, talianskeho kuchára, ktorý občas účinkuje v televíznych gastroprogramoch s takým naším slovenským moderátorským šašom. Nedávno som pozerala "Vojnu kuchárov" a Vincenzo varil tieto ravioly. Recept ma nadchol, milujem šampiňóny a taliansku kuchyňu. ( Lenže rovnako ako Janík skoro nikdy neviem dodržať recept, takže som ho vylepšila (hahahahaha :))))) ) no a fakt to bolo dobré.***** Na prípravu cesta potrebujeme šampiňónovú vodu - asi v 1/2 dl vody rozmixujeme 1 väčší šampiňón. (Ja som toto dodržala, ale v ceste to nijako necítiť, akurát že cesto je tmavšie a po uvarení stmavne ešte viac. Takže ja nabudúce už len s obyčajnou vodou). Do menšej mixérovej misky dáme 1 vajce, cca 7 PL múky a trocha (asi 1 - 2 PL) šampiňónovej vody. Zavrtíme mixérom, cesto vyklopíme na dosku a rovnakým spôsobom zarobíme ešte jednu dávku cesta. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pripravíme si náplň na ravioly: opečieme slaninku na troche oleja, pridáme 1/2 cibule nadrobno pokrájanej, po chvíli dáme šampiňóny,restujeme, pridáme podľa chuti soľ, vegetu, mčk, rascu, tabasco a dusíme pod pokrievkou cca 5 minút. Odstavíme a pridáme prelisovaný cesnak, pokrájanú bazalku a napokon vmiešame ešte jedno celé vajíčko a ricottu. (Ja som pridala ešte zopár plátkov šunky - pokrájanej na kúsky). ![]() Cesto vyvaľkáme na tenké pláty. ![]() Na cesto kladieme lyžičkou malé kôpky plnky v primeraných vzdialenostiach... ![]() Na kôpky plnky preklopíme časť cesta a pritlačíme v okolí kôpok ![]() Vykrajovačkou alebo pohárom vykrajujeme raviolky (alebo po slovensky perky) :)) ![]() Ich spoje dobre popritláčame, aby sme zabránili vytečeniu plnky pri varení ![]() Vidličkou môžeme urobiť ešte zúbkovanie ( ja mám na pirôžkovanie - vykrajovanie a zlepovanie takú formičku, ale vôbec mi to poriadne nefunguje na takomto rezancovom ceste) ![]() Raviolky vhodíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Keď vyplávu nahor, varíme ešte asi 5 minút. Vyberieme dierkovanou varechou alebo sitkom, dáme odkvapkať a dáme do misy s kúskom masla. Premiešame ich, aby sa nezlepili. ![]() Šampiňónovú omáčku pripravíme veľmi jednoducho - orestujeme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, orascujeme a dusíme 5 minút. Potom pridáme polovicu smotany a celý kvádrik syrokrému, (ja som pridala ešte trocha strúhaného syra - tuším švajčiarsky blok - chcela som ho minúť :)) a keď sa roztopili oba syry, doplnila som ešte smotanu, v ktorej som rozšľahala 2 čL hladkej múky. Povaríme a dochutíme podľa seba. Do hotovej omáčky pridáme posekanú bazalku, tabasco (môžme vynechať), dochutíme, ak treba. Ja som do omáčky pokrájala ešte asi 3 plátky šunky. ![]() Ravioly podávame v šampiňónovej omáčke a posypeme strúhaným parmezánom (ale na najjemnejšom, nie tak nahrubo, ako postrúhal môj (cinky) :-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (31.7.2010, 11:53) |
hmmmm Kristínka, paráda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:34) |
to som rada, Maťka ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (31.7.2010, 11:32) |
ja som to pozerala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:32) |
Najviac mi chutila tá plnka a omáčka. Ak si to pozerala, tak vieš, kde som to zmenila...lebo Vincenzo tie huby uvaril, ja som to dusila s cibuľou, cesnakom.. Tak neviem, aké to bolo, ale vyhral s tým. Táto plnka mi tak chutila, že som sa musela držať na uzde. Inak s tou šampiňónovou vodou ma Vincenzo dojal ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.7.2010, 9:21) |
Ravioli poviem úprimne som ešte nikdy nejedla, ale urobila si taký výborný postup, že ich tuším vyskúšam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:25) |
Ivetka, na Záhorí sa robievajú tzv. piery... inde na SVK sú to perky...na východe to volajú pirohy. Náplne bývajú rôzne, tam u nás väčšinou nasladko...s lekvárom, posypané makom. Si to pamätám z detstva. Tak možno ti to takto niečo hovorí. Ak ich vyskúšaš, poteším sa ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (31.7.2010, 7:33) |
super recept, to niekedy vyskusam ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:19) |
Ďakujem, Miška...a šampiňónovú vodu potom ignoruj ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |