
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Darina R. (Dara83) ID 141918 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Neodolateľné slané bryndzovo-syrovo-slaninkové koláče[ recept č. 29995 zo dňa 30.7.2010 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500 ml mlieka, 40 g droždia, 3 lyžice kryštálové cukru, 600 g polohrubej múky, 2 lyžice soli a 100 ml oleja. PLNKA: 300 g bryndze, 1 kyslá smotana, 10 dkg údeného syra, 15-20 dkg nadrobno nakrájanej oravskej slaniny, 2 nadrobno nakrájané veľké cibule a nasekaná čerstvá petržlenová vňať (občas keď mám v chladničke kúsok nivy, postrúham aj ten) - všetko spolu premiešame POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnuté kvások a vymiesime cesto - necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme menšie kolieska. Poukladáme na vymastený plech, v strede každého koliečka urobím prstom širšiu jamku, kraje potrieme olejom a pridáme za lyžicu plnky - resp. čím viac tým lepšie ale nesmieme to prehnať aby nám pri pečení nevytekala na plech. U nás sa koláče pečú vždy rovno z dvoch dávok a len sa tak po nich zapráši. Napriek tomu, že sú to kysnuté koláče chutia vynikajúce aj na druhý deň. Dobrú chuť:-) |