Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Orechová bábovka s kyslou smotanou
[ recept č. 29023 zo dňa 4.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingrediencie uvádzané v "tegliku od kyslej smotany": 1 T kyslá smotana /ja som použila 250 g/, 1 T práškový cukor, 1 T mleté orechy, 1 T hladká múka /ja som dala 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej/, 1/2 T oleja, 3 celé vajcia, 1 prášok , 1 vanilkový cukor , 50 g strúhanej , čokolády /v mojom prípade jeden väčší čoko. mikuláš, hrsť posekaných vlašských orechov, 5-6 ks želé cukríkov /nemusia byť/
POSTUP PRÍPRAVY
Je to skutočne veľmi vláčna a báječne rozvoniavajúca bábovka rozplývajúca sa na jazyku....vrelo odporúčam...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...dopredu si pripravíme ingrediencie...nezabudnúť,že vajíčka musia byť izbovej teploty... |
![]() |
...vajička si vyšlahame ručne stačí vydličkov v tanieriku.....vylejeme kyslú smotanu do miščičky a pripravime a poriadne vysušíme si téglik podľa ktorého si odmeriame pripravené ingrediencie / t.j. orechy, múka, cukor, olej/ |
![]() |
....všetky uvedené ingrediencie zmiešame /okrem čokolády a nasekaných orieškov/.... |
![]() |
môj velikánsky pomocník viď. obrázok veľmi rád mamičke pomohol...aspoň sa nenudil xixi....nesmiem zabudnúť nie byť Silvinkovej pomoci bábovka by nebola na svete xixix |
![]() |
...vmiešame do cesta spomínanú nasekanú čokoládu s orieškami /teda v mojom prípade čoko. mikuláš....splnil svoj účel/ |
![]() |
...cesto vlejeme do vymastenej formy a polohrubou múkou vy sypanej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 50 - 60 minút pri 150 stupnovej teplote...jasne overujeme špajlou či je bábovka hotová |
![]() |
...po upečení v reze.... |
![]() |
...pre môjho najlepšieho pomocníka....maminka urobila srdiečkovú bábovku.../aj keď ešte ju nemôže papkať ale čoskoro sa dočká /... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.7.2010, 10:12) |
no ako chutí ku kávičke jedná básen..mnam mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |