Dominika T. (Švabľik) ID 254348 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Čierne kocky s kyslou smotanou
[ recept č. 50886 zo dňa 11.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 300 g hladkej múky 200 g cukru 75 g kakaa 125 g masla 180 g kyslej smotany 3-4 lyžičky instantnej kávy 1 vajce 1 prášok do pečiva 1 lyžička sódy bikarbóny 1/4 lyžičky soli mlieko podľa potreby Poleva: 200 g tmavej čokolády 180 g kyslej smotany 150 g práškoveho cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Formu vymažeme tukom a poprášime hrubou múkou alebo kakaom. Všetky suroviny spolu rozšľaháme na hladké cesto. Najprv vajce s cukrom a maslom, potom pridáme kyslú smotanu, kakao a hladkú múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou a zavŕšime to pridaním štipky soli a lyžičiek kávy. Cesto dáme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 170°C. Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme.
Poleva: Nad parou roztopíme čokoládu (bez pridania tuku) a necháme ju asi 10-15 min. chladnúť. Potom do nej vmiešame kyslú smotanu a práškový cukor. Polevu vymiešame úplne do hladka.
Čierne kocky s kyslou smotanou: Na vychladnutý koláč rozotrieme polevu a lyžicou urobíme tzv. vlny. Koláč necháme stuhnúť a potom nakrájame na kocky. Môžme ozdobiť polovičkami vlašských orechov alebo podľa vlastnej chuti či fantázie.
Dobrú chuť! ,* |
 | Lubka K. (lubka04) ID 193359 (9.5.2013, 16:41) |
Asi ho dojedia pipky. Neviem, ci to moze byt tym, ze som neodhadla mnozstvo mlieka, kedze je v recepte uvedené, že podľa potreby. Neskoro som si toho všímla, už som to mala rozrobené, inak také koláče ani nepečiem, keď nie sú uvedené množstvá. Dala som podľa uváženia a veru to nebolo málo na to, aby bolo v recepte uvedené len podľa potreby. Asi som ho dala málo, lebo nie je dobrý.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (19.5.2013, 14:10) |
To ma mrzí, lebo inak je tento koláčik naozaj vynikajúci. Aspoň podľa môjho gusta. Čo sa toho mlieka týka, možno že naozaj on bol tým kameňom úrazu. Akonáhle ho budem piecť nabudúce opäť, tak tu doplním presné množstvo, pre lepšiu orientáciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.1.2013, 15:45) |
Ten je doslova super lenže po sviatkoch pôsobý provokatérsky teda v mojom prípade takže keď schudnem určite skúsim je mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (5.1.2013, 23:39) |
Nebuďte na seba taká prísna, čo tam po chudnutí. Určite ste atraktívna aj bez toho. Len si ho doprajte - upečte a vychutnajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (7.12.2012, 12:35) |
mam rada tento druh kolacov. MNAM.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Paulina V. (sportova) ID 81231 (30.11.2012, 15:10) |
Drahá pani Dominika, práve som ho ochutnala....ako chutí?... hmmmm NEUVERITEĽNE BOŽSKY )))) je nádherne lahodný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (30.11.2012, 18:23) |
Zatial len slečna Ááá, to je super. Veľmi ma teší, že Vám chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Paulina V. (sportova) ID 81231 (27.11.2012, 20:43) |
Vyzerá skvostne,chystám sa ho piecť. Ako dlho ho pečieme v teplovzdušnej rúre?Tiež pri teplote 170°C? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (28.11.2012, 22:18) |
Z môjho úsudku, áno, pri tých 170 °C. A čo sa týka dížky pečenia, riadťe sa spôsobom, ktorý nikdy nesklame, t.j. špáratko. Ináč, dajte mi potom vedieť, či koláčik šmakoval  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana I. (žiža33) ID 12373 (15.11.2012, 9:57) |
Prosím Vás na aký veľký plech je táto dávka?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (upravené 15.11.2012, 21:17) |
Ja osobne som ho piekla na plechu o rozmeroch 35x35 cm. Samozrejme sa dá dávka zväčšiť a následne upiecť na plechu väčšom, čo aj pri tomto koláčiku odporúčam, kedže vám doma určite dlho nevydrží  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Jana I. (žiža33) ID 12373 (15.11.2012, 20:52) |
Ďakujem, určite ho vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (15.11.2012, 9:28) |
mňam, vyzerá to úžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (15.11.2012, 18:44) |
Ďakujem, teší ma to. A je naozaj jednoduchý a vskutku vynikajúci. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |