. .. .. .. .. .. .
. .

NETRAPIT SA! ! ! ALE ZDRAVO ZIT A CVICIT ! - RECEPT 28305

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DIETY

ID 100396 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


NETRAPIT SA! ! ! ALE ZDRAVO ZIT A CVICIT !


[ recept č. 28305 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


NETRAPIT SA! ! ! ALE ZDRAVO ZIT A CVICIT !


POSTUP PRÍPRAVY

Takze pisem vam aby som sa podelila o skusenost, ..ja som zacala s dietou ktora bola najprv fajn ale na 4 den som uz odpadavala od hladu a tak som sa rohodla, ze si poradim sama, citam vela na nete a tak, ..Zacala by som asi tym, ze som zmenila svoj jedalnicek, ranajky mam velmi chutne a nie mastne, obvykle netucne mliecko a fitnes lupienky, alebo jogurt s jablkom, rano nebyvam moc hladna, cize to je vyhoda, ..obvykle su tie ranjaky od ten 8-9, obedik jem vsetko co sa doma vari, teda co priatel navari, len v mensom, obed je od tej 12-13. vecera je normalne taky chlebik celozrnny so sunkou, rajcinkou, paprikou, proste chlebicek, ale aj tuniaka s cibulkou si rada dam, alebo aj omeletu, tato vecera je od 17-18, a este jedna je od 20-21 a vtedy si dam biely jogurt a musli, alebo do bieleho jogurtu si dam skoricu, alebo nieco take, alebo len si salatik urobim.Medzi tym vela pijem, a caj zvyknem žihlavovy, uz som si zvykla,sem tam aj cafe bez cukru z mliekom, a 2 tyzdenne detox caj, rano je potom fajne na wcku :D..A samozrejme civcim, kazdy den 30 minut, su to cviky ktore som si nasla na nete a robim ich aj rada, ked mam volny den, ze nie som v praci robim to aj 2 krat denne, proste lebo sa mi chce..a medzi jedlami aj ovocie, zelenina, a ked mam chut na nieco sladke dam si kludne kusok niecoho :) je to vsetko len na vas, zdravy pristup a hlavne si verit, ..ja som uz schudla takto za mesiac 5,5 kg..potom som jedla mesiac vsetko co som videla a pribrala som spat iba 1 kilo, zaidny jojo efekt, teraz ju mam zasa lebo chcem byt fajn na leto, mam 70 a chcem ist na 65, a to som mala 75 :) tak drzim palce a baby su aj horsie veci na svete ako tlsta prdel alebo celulitida :)))

Som velmi rada, ze reagujete :) naozaj som nečakala, ze niekto bude reagovat a este aj pozitivne, ..dakujem vam a rada vam upresnim tie cviky..Musim vam ale povedat, ze ja viem velmi dobre, ze som mlada a je to z toho hladiska lepsie, ale moja maminka to robi presne ako ja a uz schudla za 2 tyzdne 4 kila a to cvici iba 2 za tyzden, a mala tusim uz 90 kilov , ale nie som si ista a mavala 75 tak chce ist za nimi spat :) a myslim, ze jej to ide skvelo..Ja som teraz na 4 dni, a uz som schudla 1,3 kg, to som v soku, ale to prve kilo alebo 2 idu najlepsie dole, potom za tyzden mozno len pol kila alebo do kila nieco, ale to uz som jedla aj sladke , aj slane ale samozrejme iba malinko , ale mala som chut, zabijem sa? ..Co sa tyka toho cvicenia, vysvetlim vsetko len to bude asi trocha dlhsie ..ale nevadi, rada ..:)
Zacinam tak, ze si lahnem na zem pred gauc, a vylozim si nohy na gauc, pod seba si dajte deku radsej lebo potom trocha boli chrbat ako robite brusaky, ..a zacinam tak, ze si urobim seriu 10krat po 25 brusaky ale iba take polovicne, ked urobim 25 dam si pauzu a medzitym stahujem zadok 50krat a zasa 25 a tak kym to neurobim 10 krat , ..potom sa otocim od gauca a lahnem si aby som mala nohy rovno.Prekrizim jednu nohu cez druhu a druha je pri tom rovno a zdviham ju 60krat, je to dobre na vnutornu stranu stehien, rovnako na druhu stranu, potom si cele telo otocim nabok a skrcim nohy a hlavu vratim spat do rovnej polohy a robim brusaky na bok , s tym, ze telo je skrcene a otocene nabok, 60krat, dufam, ze sa to z toho da pochopit :) rovnako na druhu stranu , potom si lahnem na bok s rovnymi nohami a zdvyham nohy 100krat a rovnako na druhe strane, potom si lahne rovno a 100krat prekrizuje nohy trochu nad zemou, niekedy ich viem urobit aj 100 ale niekedy iba po 30 a 10 lebo nevladzem :D..potom sa zasa vraciame na gauc a nožky hore, ale teraz zdvihame nohy na gauci, 10krat po 30, a zasa medzi pauzami zatahujeme zadok 50krat.Ked dokoncime zasa sa vsetko opakuje ako po brusakoch a za na to, ze uz neprekrizujem nohy ale lahnem si a zdviham zadok 100krat..DUFAM, ze sa to da pochopit ak nie tak pridam aj obrazkovy postum, rada..Ja som s praitelom v Irksu a verte mi je tu toho tolko skveleho na papanie, ze som to uz prehanala, a kazdy vecer mi bolo spatne co vsetko som zjedla a tak som sa rohodla jest zdravo ..pridam sem neskor aj ine figle co je zdrave a chutne :) este raz dakujem za ohlasy a ospravedlnujem sa za chyby lebo pisem vlemi ryhchlo a niekedy mi ujde pismenko :) pekny dnik .
<< Pie "ala" hemendex | NETRAPIT SA! ! ! ALE ZDRAVO ZIT A CVICIT ! | Môj prvý pokus o výrobu hrudky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
mato m. (matolog) ID 214058 (19.10.2011, 10:34)
tiez som nasiel na nete dietu, ktora podrobne popisuje jedalnicek na cely tyzden: http://abc-dieta.sk/tyzdenna-dieta-s-chutnym-jedalnickom.html
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (11.3.2011, 13:15)
Vyzerá to celkom pohoda, nakoľko jedla sa nevzdám aj keby ako bolo. Radšej cvičiť, len nechápem:" potom si otočím celé telo na bok, skrčím nohy..........a robím brušáky na bok." A to je ako???? prosím si zjednodušiť alebo vysvetliť ako pre........Ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (13.3.2011, 21:15)
Lahnes si sice nabok, ale trup vytočís smerom k stropu, cize bocne svaly dostanu zabarat, rozumies?? :)
ODPOVEDAŤ
Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (27.2.2011, 23:21)
Ďakujem za inšpiráciu a dôkaz, že sa to DÁ!!!!! Skúsim to teda aj ja, som na MD, takže čas na cvičenie si predsa nájsť musím a pridám aj môj milovaný spining, 3x týždenne!!! Ďakujem!!!!! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
katarina m. (vodnarka1980) ID 85142 (27.2.2011, 19:36)
Ahoj Timea velmi ma zaujalo co tu pises aj ja som sa rozhodla zdravsie stravovat a kus aj schudnut tych 4 kg by padlo vhod.Dakujem za navot paci sa mi ten tvoj nie je to vobec drasticke.dam ti vediet ako som vydrzala a dopadla (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (27.2.2011, 23:04)
Tak ti drzim palce, prve dni budu zle, lebo budes mat chut na vsetko, ale ked si zvyknes, budes sa citim super, a hlavne ked kila pojdu dole, bude to len hnaci motor :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (30.11.2010, 18:08)
Ja som Zumbu skusila ale ja mam rasa skor cvicenie ktore je klasicke a zaručene, ale kazdi na svete ma svoj recept ako na to :) takze nie je o com , ked Zumba tak zumba baby :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (29.11.2010, 19:39)
Nasla som tento odkaz na zumbu a poviem vam pravdu vrtela som zadkom s
nimi.Je to velmi chytlave.Musim v nasom okoli najst kde sa cvici zumba
http://www.youtube.com/watch?v=tm7DyRjtWRc (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (10.11.2010, 14:12)
Ja som sa k diete neprinutila, ale dcera sa stala inštruktorkou ZUMBY. TAk som išla najprv skusit a po par hodinach, ked sa mi prestali uzlit nohy som zistila, ze je to zavislacina. teraz mi ani nepride v utorok a stvrtok vecer nieco planovat....
Zumba je uplne pohodova, zabava, latino. a len tak bez dietovania som dala dole za mesiac 2 kila..... zo zadku a stehien , co je asi najhorsie.....
ODPOVEDAŤ
Maja B. (lienky) ID 3129 (29.11.2010, 18:50)
Presne takto som dopadla so zumbou ja. Som úplne závislá, keď náhodou nemôžem ísť, strašne mi zumba chýba, vlním sa v podstate celý deň, lebo na zumbu nemôžem prestať myslieť. Kto rád tancuje, prípadne aj potrebuje zhodiť nejaké kilečko, odporúčam. Ak sa chcete aj zabaviť, hľadajte inštruktorov, ktorí to nerobia ako aerobic, inak sa budete asi nudiť :) Ak môžem odporučiť - inštruktorka Tánička v Bratislave (pozrite fullgym.sk alebo caroin.sk). Príjemné chudnutie!
ODPOVEDAŤ
Lýdia O. (Lydius) ID 48268 (10.11.2010, 13:56)
Ahoj Timi, chcem ťa poprosiť, mohla by si nafotiť tie cviky, chcela by som začať i ja, trošku sa z toho opisu neviem vymotať, ďakujem a želám pekný dník. pa Lýdia
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (11.11.2010, 17:32)
Ahoj Lyydka, no jasne, ked budem mat cas nafotim :)
ODPOVEDAŤ
Lýdia Š. (Lilly8) ID 66308 (8.11.2010, 22:00)
Ahoj Timea,
prečítala som si celý článok a diskusiu, ja som sa chcela spýtať že keď si si dala nejakú sladkosť tak aké množstvo a kedy, a keď poobede, tak či si potom pokračovala normalne 1. večera, 2. večera podľa rozpisu v tom čase? alebo si toto jedlo už vynechala?
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (11.11.2010, 17:34)
Ahooj, no v prvom rade som si dala nieco sladke kedy som chcela, ale skor do tej siestej, ked som zacala drzala som to fakt poctivo teda, ze skor som si dala iba ovocie, alebo len musli tycinku, ale potom ked to islo dolu aj cokoladu, keksik a nic sa nedialo, tak som vedela, ze mozem aj to, a to casovo som nedodrziavala presne, ved to sa ani neda, ja mam naprd praca, cize apsom tak priblizne, teraz som sa znova pustila do cvicenia a tak v klude cvicim a menej jem, lebo zasa som sa prezierala ale pribrala som iba 2 kila a zhodila skoro 9 cize v pohode :) najdi si vlastnu cestu uvidis bude to okey :)
ODPOVEDAŤ
Lýdia Š. (Lilly8) ID 66308 (11.11.2010, 18:54)
Ano, každý si musí nájsť tu svoju cestu. ešte jednu otázočku - či si jedávala na večeru aj chlieb. :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (12.11.2010, 13:38)
Lydka zlata, co len chces na veceru, a jedla jasne, dost casto som mala dva chlebiky so salamou, rajcina, uhorka, cibulka a postruhany syr :) chutilo mi to tak..neboj treba hlavne cvicit, to je podla mna cesta k uspechu :)
ODPOVEDAŤ
filip v. (filip2777) ID 64997 (6.9.2010, 21:33)
ZdravimJa som začala cvičit a trochu som zmenila stravu a už mám 8 kíl dole.Chodím k nám v meste do fitnescentra a baví ma to ked vidím výsledok. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (6.9.2010, 21:37)
a to sa vam za kolko podarilo dat dolu?...mimochodom gratulujem! (L)
ODPOVEDAŤ
filip v. (filip2777) ID 64997 (7.9.2010, 12:47)
Za dva mesiac necelé. Dakujem
ODPOVEDAŤ
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (7.9.2010, 22:58)
supeeeer! GRATULUJE! |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (24.8.2010, 22:35)
Stale mam v tom chaos-kedy mam jest a ake su medzi jedlami hodinove intervaly.Vstavam okolo7h a spat chodim okolo23h.-som doma na MD-takze casu mam dost len si neviem to jedlo rozdelit. :-( Mohli by ste mi napistat aspom na jeden cely den jedalnicek? :-$
A ako sa vam teraz dari?Aky mate ubytok a za kolko?
ODPOVEDAŤ
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (14.7.2010, 22:55)
No tak sa mi to konečne začalo rozpúšťať za mesiac cvičenia a zdravej stravy, za mesiac som zhodila 8 kg a 9 cm v bokoch. Tak pokračujem a cvičím pre radosť, začalo ma to baviť. Začala som chodiť aj na korčule, čo som myslela, že sa v živote nenaučím.
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (15.7.2010, 20:08)
waaau, to je super 8 kilov za mesiac :) gratulujem :)
ODPOVEDAŤ
lubica r. (lubar) ID 101697 (15.7.2010, 12:46)
ako si sa prosím ťa stravovala ?! stači príklad na jeden - dva dni, ďakujem
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (8.8.2010, 20:14)
Ranajky, ..mlieko s lupienkami, chlebik s maslom,
obed , klasika len trocha menej, a aj polievku kludne,
vecera, ovocie s jogutom, alebo chlebiik so sunku :) medzitym aj ovoeci a aj skladke, ale s mierou a dolezite je svicenie :)
ODPOVEDAŤ
Andrea H. (andikah) ID 15831, mimibazar.sk/andikah (14.7.2010, 13:54)
veľmi múdro si to napísala, ani ja nepodporujem diety *-) radšej zdravý životný štýl a veľa pohybu... (dance)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (1.7.2010, 14:32)
Ahojte baby,ja mam 70 kilo,a poviem vam,uz ziadne diety,dost bolo drasticke jedenie,treba jest vsetko,len v mensich mnozstvach,a vecer uz len tak opatrnejsie,a ked je vecer hlad,tak to riesim Acidkom.A v kazdom pripade treba cvicit,ja zacinam na fit lopte,odo dneska.V januari som mala 76 kil,ide to pomalu,a zatial ked aj nieco prezeniem v jedle,tak jojo sa nekona.vela zdaru v chudnuti.
ODPOVEDAŤ
Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (30.6.2010, 15:20)
Ahoj Timka, ďakujem za skvelý tip na zdravé chudnutie, hneď ako porodím tak idem na to.........už sa tešííííím!!!!! Lucka (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (30.6.2010, 20:28)
Tak to som velmi rada Lucka :) (Y)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (21.6.2010, 20:18)
Ano , myslim, ze je uplny rovnaky princip ako u http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11343&user=65642 a ta je fakt ucinna, takze Timejka aj mne pomohla a schudla som zo 62 na 52 a odtvedy som ani neoribrala, jem ked som hladna a to aj mlsam (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (21.6.2010, 21:19)
ale ja to vazne nemam od Sypeky, ...ved na takyto princip by prisla asi kazda zena na svete, nie? :)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (22.6.2010, 0:04)
Timejka, ved ja to ani netvrdim... (clamp) (clamp) (clamp)len som uviedla svoju skusenost a ze to fakt zabere.ci uz to vymyslel hocikto , je to ucinne,presne ako hovoris, ze clovek neje medzi jedlami atd atd (L) (L) (L)tak vesele chudnutie a mozem a spytat , kolko mas uz dolu?
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (22.6.2010, 12:29)
Ale pockaj, akoze neje medzi jedlami?? Ja si dam aj ovocie, zeleninu, a aj sladkost, proste na co mam chut, aj chipsy, ale malinko :) ale ved jasne, hlavne, ze si vieme pomoct, ale citala som uz aj o tej sypeky, jej triky, a je to super, len mne sa jedine nepozdavaju tie ranajky, ze take kaliricke, neviem, necitila by som sa dobre :) ..mala som 74,6 a teraz mam 68,7 cize skoro 7 kilov :) a ani som sa moc netrapila, a medzitym som mala prestavku mesiac kde som sa vyburila a jedla vsetko a pribrala spat iba kilo :) a tebe tych 10 kilov zelaam, nie je nad to ked clovek schudne a bez trapenia :)pekny den Erika (F) (F)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (22.6.2010, 23:43)
joj ,ani nehovor :-D :-D :-Dsuper pocit, ked ti povedia, ze ako si pekne schudla.zatial to bolo furt len:"nepribrala si?"aka si uz pekna ženskaaaa a pod..teraz mi vaha postala ,ale aj dost cvicim beham atd,ale musim sa priznat chlebik si nedam moc casto ,ani cestoviny a citim, ze nohavice su mi velke,takze kilecka stoja ,asi len tuk ide,ci ako?a apropo ja ranajkovat buhuzial neviem, je mi potom tazko.viem, ze t :-Do nie je spravne,ale mne to nejde :-$ :-$ *-)takze ja si dam prve jedlo , mozno o 11...tebe t [A]iez vela uspechov (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (21.6.2010, 10:12)
toto funguje naozaj, ale zabudla si napísať, že kde si sa to dočítala, lebo Sypeky je naozaj macher v tomto, ja som toto robila min. rok a tiež som schudla a aj sa vyformovala podobnými cvikmi (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (21.6.2010, 20:11)
čitala som to vo viacerych dietach na nete , nie iba u nej, ale jasnee, je machr :)
ODPOVEDAŤ
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (18.6.2010, 22:58)
takze by som mala jest o 8-12-17-20? *-)Dobre som to pochopila?Teda v pravidelnych intervaloch a medzi tym len vodu a ceje,?A popritom si trochu zacvicit-to je vlastne vsetko kuzlo uspechu,vsak?! (L)
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (18.6.2010, 23:31)
presneee taaaak, nebudete chudnut rychlo ale pomaly a hlavne bez toho jojo efektu, medz prestavkami kludne aj ovocie, zeleninka, aj sladke ale malo, iba na chut :) da sa vsetko ved (K)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.6.2010, 23:14)
Alenka, zapojim sa,ked mozem :-p jest by sa malo v pravidelnych intervaloch, najlepsie kazde 4hod. po mensich davkach. aby telo stihlo spracovat a spalit,co dostava a nemuselo nadbytok ukladat. ono je tazko dodrziavat presne intervaly,ale ide o to,aby si nevynechavala hlavne jedla. lebo potom pride naval hladu a naval na chladnicku ,-) ked jes castejsie, nezjes tolko vela. :-p
cvicenie je samozrejmost, nestaci schudnut z vahy, treba aj trosku spevnit :-$
a uz som ticho ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (17.6.2010, 9:41)
No ja sa teraz trápim z dietami, cvičím 2 hodiny zumbu a to je zaberák už tretí týždeň a zhodila som 4 kg, čo je dosť málo nato ako makám a skoro nič nejem. Takže tiež som rozmýšľala, že žiadne diéty a zmeniť stravovanie.
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (21.6.2010, 9:52)
ivet ale nemozes chciet aby si za mesiac schudla 20 kg. treba ist na to pekne pomaly, aby nebol jojo efekt. a co sa tyka diety a 2 hodiny zumby kazdy den, tak si myslim ze to dost prehanas. ja cvicim len 3 krat do tyzdna zumbu po 1 hodine a upravila som si stravu. jem mensie porcie a viac zeleninky. a ide to pekne dole.a vazim sa vzdy len v pondelok. nestresujem sa s vahou kazdy den. trosku spomal tempo a rob to pre zabavu a nie sa stale stresovat ze nejdu kila rychlo dole.
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (17.6.2010, 14:50)
Netusím co je ta zumba ale urcite si ju najde na nete pozriem si, ale 2 hodiny, wau to je dost, to zoberie more casu a ked clovek este pracuje, ..ked sa vam nieco paci z mojej "dietu" kludne sa do nej pustite, je naozaj fajn, ale clovek sa citi super :)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (17.6.2010, 9:37)
ja som zacala cvicit zumbu a je to perfektne cvicenie. dobre sa pri tom zabavim a kila idu pekne dole.
ODPOVEDAŤ
Timea S. (Timica) ID 100396 (17.6.2010, 14:50)
uzasne, ..ked je zabava nie je co riesit :)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu