. .. .. .. .. .. .
. .

Jazyk s hubovou omáčkou - RECEPT 26376

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Jazyk s hubovou omáčkou


[ recept č. 26376 zo dňa  ]


Jazyk s hubovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie budeme potrebovať: jeden bravčový alebo hovädzí jazyk 800 g, mrkva 4 ks, celer 1 ks, koreň petržlenu 2 ks, cibule 2 ks, soľ. Na omáčku: biele hríby napr. žampióny 100 g, pšeničná múka 2 lyžice, hubový vývar 2 hrnčeky /môžete použiť aj vývar z kocky bujónu napr. od maggi/, maslo 6 lyžíc.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Cibuľu a mrkvu nakrájame na plátky a osmažíme na panvici bez tuku. 2. Jazyk uvaríme v osolenej vode, 20 minút pred dovarením pridáme korenie, zapečenú cibuľu a mrkvu.


3. Hotový jazyk vložíme do studenej vody po chvíľke vyberieme a zlupneme kožu. Potom ho nakrájame na plátky a prehrejeme vo vývare. 4. Na omáčku urobíme z múky a masla zápražku, rozriedime ju hubovým vývarom, pridáme osmažené plátky húb a 15 minút varíme.


5. Pred podávaním rozložíme na jazyk na plochú misu a polejeme omáčkou. 6. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. P.S. Jeden z najhodnotnejších druhov týchto tzv. vedľajších produktov je jazyk. Má veľmi jemnú a príjemnú chuť a obsahuje veľa bielkovín a tuku. Jazyk sa používa i k príprave šalátov, studených i teplých predkrmov a taktiež hlavných jedál. Pred prípravou musíte jazyk uvariť: umytý jazyk zalejte horúcou vodou /približne 1 – 1,5 l na 1 kg mäsa/ a varíme na miernom ohni až je mäkký.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Púpavový med | Jazyk s hubovou omáčkou | Tvarohové tyčinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana E. (I*C*E) ID 182562, mimibazar.sk/ice (21.10.2012, 8:42)
S čím sa podáva??
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu