. .. .. .. .. .. .
. .

Jazyk s hubovou omáčkou - RECEPT 26376

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Jazyk s hubovou omáčkou


[ recept č. 26376 zo dňa  ]


Jazyk s hubovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie budeme potrebovať: jeden bravčový alebo hovädzí jazyk 800 g, mrkva 4 ks, celer 1 ks, koreň petržlenu 2 ks, cibule 2 ks, soľ. Na omáčku: biele hríby napr. žampióny 100 g, pšeničná múka 2 lyžice, hubový vývar 2 hrnčeky /môžete použiť aj vývar z kocky bujónu napr. od maggi/, maslo 6 lyžíc.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Cibuľu a mrkvu nakrájame na plátky a osmažíme na panvici bez tuku. 2. Jazyk uvaríme v osolenej vode, 20 minút pred dovarením pridáme korenie, zapečenú cibuľu a mrkvu.
3. Hotový jazyk vložíme do studenej vody po chvíľke vyberieme a zlupneme kožu. Potom ho nakrájame na plátky a prehrejeme vo vývare. 4. Na omáčku urobíme z múky a masla zápražku, rozriedime ju hubovým vývarom, pridáme osmažené plátky húb a 15 minút varíme.
5. Pred podávaním rozložíme na jazyk na plochú misu a polejeme omáčkou. 6. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. P.S. Jeden z najhodnotnejších druhov týchto tzv. vedľajších produktov je jazyk. Má veľmi jemnú a príjemnú chuť a obsahuje veľa bielkovín a tuku. Jazyk sa používa i k príprave šalátov, studených i teplých predkrmov a taktiež hlavných jedál. Pred prípravou musíte jazyk uvariť: umytý jazyk zalejte horúcou vodou /približne 1 – 1,5 l na 1 kg mäsa/ a varíme na miernom ohni až je mäkký.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moje prvé bábätko | Jazyk s hubovou omáčkou | Torta na 1.sv. prijímanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana E. (I*C*E) ID 182562, mimibazar.sk/ice (21.10.2012, 8:42)
S čím sa podáva??
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu