Eva V. (vinka) ID 5640 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Jablkovy kolac z dvoch ciest...
[ recept č. 2584 zo dňa 22.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4-5 male jablka, maslo na vymastenie formy, mandlove lupienky, alebo sekane mandle asi 20g, skoricovy cukor (resp. 2 lyzice krystaloveho cukru + 1 lyzicka skorice) * Cesto 1: 75g makkeho masla, 30g praskoveho cukru, 1 caj. lyzicka mletej skorice, 150g pol. muky * Cesto 2: 140g makkeho masla, 30g roztopeneho masla, 140g kryst. cukru, 2 vajcia, stipka soli, 140g pol. muky
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajuci vonavy jablkovy kolac! Nie su potrebne ziadne specialne prisady a hoci sa robia 2 cesta, priprave je dost rychla!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravime si tortovu okruhlu formu, vymastime si ju podla potreby maslom. (ja davam na dno papier na pecenie) |
![]() |
Priprava cesta 1 - skoricoveho cesta: Maslo s praskovym cukrom, skoricou a mukou vymiesime na cesto. Cesto rovnomerne roztlacime na dno tortovej formy - pomozeme si lyzicou ;)... (Zabudla som tento krok odfotit ;) ) Formu z cestom odlozime zatial do chladnicky a ideme k dalsiemu kroku... |
![]() |
Osupeme si jablka, prerezeme ich na polovicu, vydlabeme jadrovniky. Takto pripravene polovice si pozdlzne narezeme vid. obrazok (pozor neprerezat ;) ). Teraz si mozme zapnut trubu a vyhrejeme ju na 180 C. |
![]() |
Cesto c. 2: vymiesame si maslo s cukrom. |
![]() |
Oddelime bielka od zltkov. Z bielkov a stipky soli vyslahame tuhy sneh. |
![]() |
Do maslovej hmoty pridame zltka a vymiesame do penista. |
![]() |
Do maslovej hmoty striedavo vmiesame muku a sneh z bielkov. Z chladnicky vyberieme formu s prvym cestom a nan rovnomerne rozotrieme druhe cesto. |
![]() |
Na cesto si naukadame polovice jablk a mierne ich zatlacime. |
![]() |
Jablka potrieme roztopenym maslom. |
![]() |
Kto nema skoricovy cukor, urobi si ho zmiesanim 2 lyzic krystaloveho cukru a kavovej lyzicky mletej skorice. |
![]() |
Kolac posypeme nasekanymi mandlami (kto nema mandle - daju sa vypustit). |
![]() |
A na koniec posypeme skoricovym cukrom. |
![]() |
Pecieme asi 45 min pri 180 C do zlatohneda. A potom uz len dobru chut! Najlepsi je mierne teply ;) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (22.10.2007, 13:23) |
Jablko a škorica. Z toho môže vzniknúť vždy len niečo fantastické.Určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (22.10.2007, 10:46) |
Evka, to je krásne....az tu citim vonu jablk a skorice  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |