Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Alma papriky v znojemskom náleve
[ recept č. 252 zo dňa 25.7.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch
POSTUP PRÍPRAVY
Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Papriky umyjeme a odrežeme stopky. |
![]() |
2. Takto vyzerá umytá alma bez stopky. |
![]() |
3. Umyjeme poháre a necháme ich vyschnúť. |
![]() |
4. Na dno pohára dám celé čierne korenie, nové korenie, mrkvu, cibuľu, kôpor, len viničový list momentálne nemám. |
![]() |
5. Naplníme poháre, na vrch capnem všetko, čo mi ostalo. |
![]() |
6. Nálevom zalievame naloženú zeleninu asi 2 cm od kraja pohára. |
![]() |
7. Sterilizujeme 35 minút pri 85 stupňoch. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (24.8.2011, 21:21) |
Marcelka, veľmi pekne ďakujem za nádherný fotopostup. Ja som nikdy s alma paprikami neprišla do kontaktu, ale zajtra mi ich sestra prinesie, preto hľadám možnosti ako s nimi naložiť. Urobím podľa vášho návodu. Neviem ani ako to chutí, ale určite je to perfektné. My zo severu SK s touto zeleninou neprichádzame často do kontaktu. Máte ich krásne zavarené. Ako všetky vaše recepty.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (4.9.2010, 10:44) |
Musí to byť dobrôtka, milujem všetky prílohy sladko-kyslé až pikantné. Vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (4.9.2010, 9:58) |
no teda, vobec netusim ako moze chutit zavarana paprika ci by to ten moj jedol ? je preberavy az to zdrave nie je... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľubica Ž. (aciva) ID 77720 (4.9.2010, 10:25) |
Anetka je to výborné, ja ich zaváram len v klasickým uhorkovým nálevom, ale tento tiež skúsim. Len ich do pohára prekrojím na dve polovičky a občas pridám feferónku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |