končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)Rezy na anjelskych kridlach[ recept č. 24597 zo dňa 14.3.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Piskota: 6 vajec, 6 PL krystaloveho cukru, 125 g marcipanu, 180 g polohrubej muky,1/2 PRDOPEC., 150 ml mlieka, 150 ml oleja********* Plnka: 250 g jemneho tvarohu (moze byt aj mascarpone alebo quark), 250 ml mlieka, 1 potravinarska zelatina, 120 g pr. cukru, 1 vanilkovy cukor, 2 PL rumu (prip. esencie), 150 ml mlieka a 1 praskova slahacka*********** okrem toho: 2 jahodove kompoty, 1sacok cerveneho tortoveho zele, 2 PL kryst. cukru, plech 27x37cm (vnutorny rozmer), tuk na vymastenie plechu a trochu muky na vysypanie POSTUP PRÍPRAVY Priletel z nebicka anjelik malicky a sepol potichucky: "nesiem ti pozdrav, od tvojej mamicky..." Na tychto pomyselnych anjelskych kridlach zasielam vrele pozdravy vsetkym, ktori aspon obcas obetuju svoj drahocenny cas a pozastavia sa pri mojich receptoch a velke DAKUJEM vsetkym za nadherne, mile a obcas aj usmevne komentariky, ktorymi ma obdaruvate. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su uz pekne biele, tak pridame 6 PL kr. cukru a opat slahame, kym nie je sneh pekny, biely a lesky No a samozrejeme cukor rozpusteny:) pridame postruhany marcipan a opat dobre preslahame pridame zltka a opat preslahame pridame mlieko, olej a este preslahame muku zmiesanu s PRDOPEC. (prasok do peciva:) ) , vmiesame po castiach, ale uz iba rucne vylejeme na vymasteny, mukou vysypany plech a pecieme cca 20 min. pri teplote 180 stupnov upecena piskota pouzila som tuto zelatinu tortove zele,ktore som pouzila 250 ml mlieka velmi mierne zahrejeme a vsypeme zelatinu do mlieka. Zamiesame a nechame postat 10 min. Pridame 2 PL rumu (esencie) a potom zelatinu za staleho miesania zahrejeme max. na 60 stupnov a odstavime k vychladnutiu. Obcas premiesame, kym sa chladi vyslahame praskovu slahacku podla navodu tvaroh vymiesame s praskovym cukrom a vanilkovym cukrom do tvarohu v mensom mnozstve vmiesavame zelatinu rozpustenu v mlieku. Zelatina musi byt vychladnuta a uz zacina tuhnut (dost dlho to trvalo, ale pozrela som si pri tom trochu OTO:::) Ked uz sme vmiesali zelatinu, tak nakoniec opatrne vmiesame aj vyslahanu slahacku a masu dame do cukrarenskeho vrecka tvarohovu masu naplnime do cukrarenskeho vrecka a tahame pasiky( kazdy som presla dvakrat, mozno keby som bola mala hviezdickovu spicku s vacsim otvorom, tak by stacilo prejst iba raz) po dlzke upecenej, vychladnutej pisktote cca v rozostupe 5 cm. Nemerala som to presne, aj to tak vyzera:( Odlozime do chladnicky na 30 - 60 minut (kym si pripravime tortove zele a kym sa vychladi) tortove zele som rozmiesala v stave z 2 kompotov (bolo jej 450 ml) a dala som varit. od bodu varu iba 1 minutku. toto uz chladlo rychlejsie do medzier medzi jednotlivymi tvarohovymi pasmi som poukladala jahody medzery som opatrne zlaiala tortovym zele a vratila spat do chladnicky zatuhnut no a tu su uz hotove anjelske kridla OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (14.3.2010, 10:47) | |
Adrianka, krasne ako vzdy . Aj Ty si taky dobry ked sa s nami delis o recepty. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:46) | ||
Jarmilka dakujem pekne. | ||
ODPOVEDAŤ |
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (14.3.2010, 10:14) | |
mnam,vyzera vyborne,urcite vyskušam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:45) | ||
ODPOVEDAŤ |
Estera L. (saxinka) ID 14692 (14.3.2010, 10:03) | |
Adrika, tu slová nestačia zas jeden úžasný receptuš od teba |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:45) | ||
Dakujem, si velmi mila Neviem, ci receptus-uzasnus, ale mne pomohol vyjadrit moje podakovanie vsetkym takym uzasnym babam na MMB ako si aj ty. Vdaka | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (14.3.2010, 9:53) |
Adrika, velmi mila foto s a rezy chutia urcite anjelsky tvaroh a zelatina a ovocie je naj naj naj kombinacia |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:42) | ||
Dakujem Evulik a ty si urcite zasluzis | ||
ODPOVEDAŤ |
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (14.3.2010, 8:58) | |
Adrike krásne si to okomentovala, až to poteší všetky zmysly takto v nedelu už len tá predstava a fotečky ako vždy | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:41) | ||
Anka, chcela som potesit ja vas, pretoze som to tak citila. Dakujem velmi pekne | ||
ODPOVEDAŤ |
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (14.3.2010, 8:42) | |
Adrika super koláčik určite si ma inšpirovala. Pekne si to napísala,prajem krásny deň | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:40) | ||
Gabika ja dakujem pekne | ||
ODPOVEDAŤ |
Klaudia Z. (Dia76) ID 48843 (14.3.2010, 8:28) | |
Adrika tak pekne si to napísala aj moja mamička je už v nebíčku a velmi mi chýba tieto tvoje anjelské krídla sú prekrásne a určite úžasne chutia | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:39) | ||
Klaudika, tak vies potom o com som pisala v uvode. Nemyslim, ze tie rezy su az take vydarene, ale skvele posluzili ucelu | ||
ODPOVEDAŤ |
LUBICA D. (kozliatko) ID 94049 (14.3.2010, 6:16) |
manmky |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.3.2010, 19:26) | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |