
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Karamelová torta[ recept č. 24399 zo dňa 8.3.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Biskvit : 3 vajcia, 9 dkg.práš.cukru, 9dkg polohr.múky, tochu prášku do pečiva, na potretie marhuľový lekvár. Sneh : 7 bielkov, 21 dkg prášk.cukru. Karamel : 4 poliev.lyžice kryšt.cukru, 4 poliev.lyžice vody POSTUP PRÍPRAVY Biskvit pripravíme vymiešaním žĺtkov s cukrom, pridáme sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme. Necháme vychladnúť. Potrieme marhuľovým džemom(môže byť aj iný, ale marhuľový je úplne famózny). Pripravíme si karamel z cukru a pridáme vodu, keď je rozpustený odstavíme z ohňa. Zo 7 bielkov vytrepeme sneh, pridávame prášk. cukor a misu so snehom si dáme nad paru a ešte poriadne trepeme. Keď je sneh ešte teplý pomaly pridávame ( po lyžiciach) karamel. Hotový sneh navrstvíme na biskvit potretý džemom. Dáme to rúry vyhriatej na 150 - 200 stupňov a hneď rúru vypneme a vo vypnutej rúre necháme tortu asi 1/2 hod. nech sa karamel chytí. Karamelový sneh by sa mal pekne udržať vysoký. Necháme vychladnúť a natrieme 2 šľahačkami. Určite použite šľahačkovú smotanu, do ktorej pridáte vanilkový cukor. Šľahačka v sprayi je o ničom! |
![]() | Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (8.3.2010, 22:37) |
Fakt je úžasná, vyskúšaj ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (8.3.2010, 22:32) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |