. .. .. .. .. .. .
. .

Penová torta - RECEPT 1814

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 14554 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)


Penová torta


[ recept č. 1814 zo dňa  ]


Penová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Túto tortu som sa naučila robiť kvôli manželovi, lebo ju strašne ľúbi. A verte mi, stálo to za to. Síce je časovo náročná, ale výsledok je úžasný. Fotky postupu žiaľ nemám, ale pri najbližšom pečení postup nafotím a dodatočne fotky priložím. Zatiaľ aspoň recept a výsledná fotka.

Na 10 bielkov 700 g kr. cukru.
Plnka: 10 žĺtkov, 300 g pr. cukru, 150 varovej čokolády, 1/2 dcl čiernej kávy, 1 kakao a 500 g masla.


POSTUP PRÍPRAVY

Bielky šľaháme s cukrom nad parou mixérom na najpomalšom stupni. Mne to trvá cca 45 - 50 minút. Potom pomaly pridávať rýchlosť, až kým sneh nie je úlne tuhý. Dobu šľahania treba dodržať, pretože ja som si to chcela raz skrátiť a keď som pláty upiekla tak ostali gumové a nie krehunké. Vyšľahaný sneh dáme do zdobiaceho vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme tvar torty. Vreckom nastriekame tortu. Mali by vísť štyri pláty. Na tri pláty urobíme ozdobné okraje - také pusinky, alebo vlnkovky a stred vyplníme. Štvrtý plat urobíme ozdobný.Ak nám ostane sneh môžeme urobiť malé pusinky, ktoré použijeme na ozdobu torty.
Dáme piecť na 10 minúť na 150 stupňov, potom teplotu znížime a sušíme 50 minúť na 120 stupňov. Ja to pekávam v teplovzdušnej rúre, tak je dobre dodržať asi skúsenosti s vlastnou rúrou. Pokial máte teplovzdušnú rúru, môžete dať piecť aj dva plechy naraz.Budete to mať upečené rýchlejšie.
Plnka:
Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom do tuha. Potom pridáme polámanú čokoládu, kávu a kakao. Necháme vychladnúť. Nezlaknite sa, zmes bude tuhá. Vyšľaháme maslo a studenú zmes pridávame. Opäť naplníme vrecko a plníme usušené bielkove pláty. Ja zvyknem krémom obkresliť snehové kraje a potom vo vnútri porobím len také hustejšie vlnovky, alebo čiary. Takto spájame všetky pláty. Vrchný ozdobný plát môžme dozdobiť krémom, prípadne pusinkami.

Pokiaľ Vás táto torta očarila a rozhodli ste sa ju upiecť, kľudne mi napíšte a v prípade potreby Vám rada poradím a pomôžem.
<< Prasiatko pod broskyňou a plnené zemiaky | Penová torta | Zelená polievočka s mega haluškami ;o) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (28.11.2015, 21:14)
... máte môj obdiv .... ja som robila penovú kokosovú - tá kokosová penová hmota bola výborná ... ale chcela by som vyskúšať podľa Vášho receptu penové drobné pečivo plnené tmavým krémom ... mala som raz také robené na zákazku a bolo super ... uvidím či sa podarí ... tortu máte krásnu (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.11.2015, 10:37)
:-o (^) (^) tak toto je pani torta (Y) úúúžasná (Y)
ODPOVEDAŤ
Hana F. (Hanka F) ID 318146 (27.11.2015, 17:36)
Dobrý deň, idem vyskúšať túto tortu prvýkrát. Chcem sa len spýtať, že ak budem robiť tortu v tvare čísla 3 (veľkosť na celý plech), či mi stačí toto množstvo, alebo mám robiť z dvojnásobnej dávky. Neviem si predstaviť, aká je asi veľká torta na obrázku. Za odpoveď ďakujem. Hana
ODPOVEDAŤ
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (25.1.2013, 11:59)
Dnes som naplnila pláty - robila som pre syna "osmičku" k narodeninám. Všetko sa podarilo, len na zdobenie ja nie som. To dopadlo hrozne. Ale verím, že aj tak bude zajtra všetkým chutiť. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Magdaléna V. (lindushka666) ID 82329 (21.8.2012, 9:16)
Najlepší recept aký som našla :-) (Y) :-) (Y) To šľahanie je síce náročnejšie, ale tých 45 min vydržím aj keby čo bolo :-) Len som sa zatiaľ bála robiť tortu - robím len také malé pusinky :) Z penovej torty človek nezje veľa - ale keď to robím ako drobné pusinky - pomíňajú sa raz-dva :-) Dnes ich budem plniť, potom Vám pridám aj foto :-) Inak aj tento krém - je proste úplne dokonalý. Podľa tohto receptu robím druhý krát, a krémik si veeeľmi pochvalovali - a aj podľa mňa je super :-) Takže ostávam verná tomuto receptíku :-)
ODPOVEDAŤ
MONIKA S. (bida) ID 48648 (3.6.2011, 15:59)
Tak to som ešte ani nepočula aby sa penova torta šlahala 50 minut ved to je strašne dlho ja ju šlaham tak 15 min,to uplne stači a torta je krehka,mne raz zostala gumova vtedy ked som ju dlhšie šlahala lebo potom sa ten sneh už uvari a vtedy zostane gumovy
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (3.6.2011, 17:38)
No vidíš a ja som nepočula, že by to niekto vyšlahal za 15 minút. Ty si ale šikovná. Mňa to učila kamoška takto, tak šľahám 50 minút a vždy bola super. Teda až na jeden krát čo ostala gumová. Keď to ty vyšlaháš za 15 minút tak šlahaj tak . :-$
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (2.6.2011, 20:16)
(L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (2.6.2011, 16:18)
milujem túto tortu |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (16.4.2011, 10:41)
(Y) (Y) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (Binka 75) ID 187791 (25.2.2011, 8:08)
Nemám teplovzdušnú rúru,ale elektrickú.Mám aj tak dodržať ten čas na pečenie a taktiež teplotu rúry?Niekto to suší,ale pri otvorenej rúre,tak ako na to?Gabika
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (16.4.2011, 8:08)
Gabika asi odpisujem neskoro, prepáč - ale predsa ,-) Nemám skúsenosť s elektrickou rúrou, možno by skôr pomohli kočky, ktoré pečú v takej rúre (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela H. (mishka77) ID 40668 (7.12.2010, 14:31)
Ahoj, aj ja sa chystám robiť túto skvelú tortu...u nás v rodine ju robievala moja maminka dlhé roky, každému na sviatok, aj na Nový rok, všetci ju zbožňujeme..bohužiaľ nás tento rok náhle opustila, tak preberám štafetu ja..dúfam, že (^) sa vydarí, pridám potom obrázky, držte palčeky...
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (16.4.2011, 8:09)
Miška určite sa podarí, potom pridaj foto :-p (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (Magic) ID 2827 (28.10.2010, 10:25)
Ahoj Jani, práve som jedla takúto tortu a je vynikajúca, u nás na západnom Slovensku nemá tradíciu, ale rada by som s ňou začala (^) a potrebujem ešte ozrejmiť pár vecí... Budem rada, keď mi pomôžeš (radost)
Cukor pridam ku bielkom ked uz su vyslahane, alebo hned na zaciatku?Vyslahany sneh davame horuci do zdobiaceho vrecuska, alebo ho nechame vychladnut? Ake asi hrube platy maju byt? A keď suším pláty v rúre, mala by byť otvorená alebo zavretá ?
Ďakujem za pomoc, Majka (L)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (16.4.2011, 8:13)
Ahoj Majka. Ja pochádzam zo stredného Slovenska a u nás sa tiež takáto torta vôbec nerobí. Naučila som sa ju kvôli manželovy, ktorý ju ma strašne rád :-p Teraz k radám: ja cukor pridávam hneď na začiarku, sneh dávam do vrecúška hneď po vyšlahaní. Striekam na mastný papier na ktorom mám nakreslenú predlohu. Plát má zhruba tak 1cm výšku - nikdy som to však nemerala presne. Ono sa to ešte trošku nafúkne. No a dvierka na trúbe mam zatvorené. Pokiaľ však pečie moc, kľudne ich nechaj pootvorené. Dúfam, že som trošku pomohla. (L)Držím palce, nech sa podarí (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Janulka474) ID 124389 (21.6.2010, 21:58)
Veľmi dobrý recept,robila som ju a podarila sa mi ,naozaj odporúčam vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (apsara) ID 115718 (30.5.2010, 14:04)
ahooojte, ja mam prosbu, prosim poradte mi ako dosiahnem aby tie pusinky na tej torte boli take nafuknuté vačšie...dakujeeeem moc krat.Andrea
ODPOVEDAŤ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (10.2.2010, 22:09)
Ahoj, zajtra sa chystame piect vasu torticku a mala by som par otazok...1. cukor pridam ku bielkom ked uz su vyslahane, alebo hned na zaciatku?2. Vyslahany sneh davame horuci do zdobiaceho vrecuska, alebo ho nechame vychladnut? 3. Ake asi hrube platy maju byt? 4. Kým sa dva platy susia, zvysne bielka mozu stat? Nic sa im nestane? 5. Pnkou plnime pred podavanim alebo aj den vopred? Nebude potom taka rozmocena? Vobec som ju nikdy nejedla... Vopred vam dakujem za odpovede.
ODPOVEDAŤ
Zuzana A. (dina02) ID 52407, mimibazar.sk/dina02 (18.8.2009, 17:32)
Tak túto (^) (^) (^) (^) (^) aj ja milujeeeeeeeeem, najlepšia zo všetkých (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dáša N. (DASA27) ID 27710 (18.8.2009, 17:08)
ahojte, ta kava sa tam dava uvarena (zaliata)? ...nie je to potom riedke?
dakujem
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (16.4.2011, 8:15)
Dáška uvarená, tá horká čokoláda je tuhá, takže to nie je riedke (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Lupty) ID 1785, mimibazar.sk/lupty (18.7.2009, 18:07)
Mila Janka,
Skvely receptik. Robila som susenu torticku prvy krat a podla vasho receptu. Priznam sa, ze som to neslahala az tak dlho a bola fantasticka. moznop zalezi aj od slahaca. Nazrite do mojho rodinneho albumika, mam ju tam. Dakujem mnohokrat. Bracek si veeelmi pochvaloval! A ja som na seba pysna, ze som to zvladla. :-) Zuzka
ODPOVEDAŤ
Judita C. (wildworld) ID 78838 (25.1.2009, 17:15)
Ahojte,prosim Vas poradte mi. Vyskusala som si tento recept, lebu milujeme penovu tortu :-). penu sa mi podarilo vyslahat - bolo to mozno az prilis tuhe, vytlacila som na papier na pecenie, ale v rure to akoby sa stihlo. za nic na svete sa mi to nenafuklo na takyto krasny tvar, ako to mas ty na obrazku :-( som zufala- co mam robit. a este jedna otazocka - dodrzala som aj postup na susenie a ked to vychladlo, tak to zostalo take trosku lepkave - co s tym?
za kazdu odpoved velmi pekne dakujeeeeeem.
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (16.10.2008, 0:25)
(Y) :-) dva týždne som si recept len obzerala, až som sa rozhodla tortu urobit. Je vynikajúca. Postupovala som presne podľa receptu, nič som nemenila. Jeden problem to ale má, a to že som ju robila 3 hodiny a musim to takto napisat "zozrali" sme ju za 20 minut (jidlo).
ODPOVEDAŤ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu