. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené papriky s cesnakom - delikatesa - RECEPT 2434

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Pečené papriky s cesnakom - delikatesa


[ recept č. 2434 zo dňa  ]


Pečené papriky s cesnakom - delikatesa


POTREBNÉ PRÍSADY

* papriky (hrubostenné) * cesnak * soľ * vínny ocot * olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je ďalšia bulharská špecialita, vhodná ako šalát, príloha k mäsu či ako menšie samostatné jedlo s chlebom alebo pečivom. Je to piplačka, ale výsledok je nezabudnuteľný a stojí za to!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Na plech s papierom na pečenie poukladáme umyté a osušené papriky a dáme ich do vyhriatej rúry piecť pri 200 st. C na cca 25-30 minút, kým sa nespália trošku do čierna.


2. Menej do čierna ako na fotke. Pootáčame ich ...


3. ... a vrátime naspäť do rúry na ďalších 20-25 minút.


4. Po druhom vybratí z rúry vyzerajú papriky takto.


5. Preložíme ich do hrnca ...


6. ... a prikryjeme pokrievkou, aby sa sparili.


7. Keď sú papriky vychladnuté alebo len mierne teplé, ošúpeme ich a zbavíme stopky a semienok. Pozor na šúpanie, treba odstrániť len tenučkú šupku, čo sa od papriky oddelila pri pečení.


8. Takto očistené papriky môžeme uskladniť v uzavretej nádobe v chladničke určite aspoň 2-3 dni, ak ich ovšem všetky hneď nezjeme. :-)


9. Papriky natrháme alebo nakrájame po dĺžke na pásiky, ...


10. ... pridáme soľ, ...


11. ... vínny ocot, ...


12. ... extra panenský olivový olej, ...


13. ...prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame.


14. Papáme s chlebom alebo pečivom. Mňames!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kjopolo | Pečené papriky s cesnakom - delikatesa | ŠOPSKÝ ŠALÁT - origoš recept podľa babičky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (30.10.2014, 23:59)
,,, tak toto určite vyskúšam, vyzerá to super jedlé (Y) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
MAJA B. (barny) ID 2295 (14.1.2014, 14:24)
(Y) (Y) (Y) (Y)su super (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
iveta k. (ivetka35) ID 16235, mimibazar.sk/ivetka35 (19.12.2013, 12:48)
mňam, je to super chutné (Y) (Y) (Y)takisto aj baklažán (Y) (Y) (Y) (Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eleonora s. (noricek) ID 199768 (28.10.2012, 10:46)
robievam ,je to úžasna mňamka (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (28.10.2012, 10:43)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (11.10.2012, 15:11)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andula098) ID 73898 (16.8.2011, 15:41)
no vyskúšam tie papriky (pl) (pl) (pl) (pl) (pirko) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (X) (Z) (Z) (Z) (Z) (Z) (Z) (Z)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.8.2011, 22:21)
Skús, určite neoľutuješ. Teda, ľutovať budeš možno len (určite) počas šúpania. ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jaroslav S. (jariks) ID 35050 (23.4.2008, 23:31)
Už teraz cítim tu božskú chuť na jazyku :-P 8o| 8o| 8o| už aby bola sezóna, ja do toho dávam ešte posekanú petržlenovú vňať, veľľľa a veľľľa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika B. (Onika) ID 15310 (23.4.2008, 20:51)
Tak takto to robime aj my. Ale bez cesnaku a so sladkokyslym nalevom.
Svokra tie papriky aj zavara ale sa jej nejak posledne roky nedaria tak ich dava do mraznicky a my si potom vzdy naberieme zasoby. :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (23.4.2008, 22:13)
Môj tatino ich tiež zavára. Pamätám si, že sme ich nazvali "Nedeľné papriky". Keď som bola malá, tak som ich chcela jesť každý deň, ale zavarených pohárov toľko nebolo. ;-) Tak sme ich zrátali a zistili sme, že ich je približne toľko, koľko týždňov zostáva do začiatku paprikovej sezóny. Otvárali sme ich spravidla v nedeľu. :-) Už sa teším na tohtoročné papriky. ^o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu