Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Pečené papriky s cesnakom - delikatesa
[ recept č. 2434 zo dňa 3.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* papriky (hrubostenné) * cesnak * soľ * vínny ocot * olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je ďalšia bulharská špecialita, vhodná ako šalát, príloha k mäsu či ako menšie samostatné jedlo s chlebom alebo pečivom. Je to piplačka, ale výsledok je nezabudnuteľný a stojí za to!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Na plech s papierom na pečenie poukladáme umyté a osušené papriky a dáme ich do vyhriatej rúry piecť pri 200 st. C na cca 25-30 minút, kým sa nespália trošku do čierna. |
|
2. Menej do čierna ako na fotke. Pootáčame ich ... |
|
3. ... a vrátime naspäť do rúry na ďalších 20-25 minút. |
|
4. Po druhom vybratí z rúry vyzerajú papriky takto. |
|
5. Preložíme ich do hrnca ... |
|
6. ... a prikryjeme pokrievkou, aby sa sparili. |
|
7. Keď sú papriky vychladnuté alebo len mierne teplé, ošúpeme ich a zbavíme stopky a semienok. Pozor na šúpanie, treba odstrániť len tenučkú šupku, čo sa od papriky oddelila pri pečení. |
|
8. Takto očistené papriky môžeme uskladniť v uzavretej nádobe v chladničke určite aspoň 2-3 dni, ak ich ovšem všetky hneď nezjeme. :-) |
|
9. Papriky natrháme alebo nakrájame po dĺžke na pásiky, ... |
|
10. ... pridáme soľ, ... |
|
11. ... vínny ocot, ... |
|
12. ... extra panenský olivový olej, ... |
|
13. ...prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame. |
|
14. Papáme s chlebom alebo pečivom. Mňames! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Zuzana M. (zumma) ID 214481 (30.10.2014, 23:59) |
,,, tak toto určite vyskúšam, vyzerá to super jedlé |
ODPOVEDAŤ |
| MAJA B. (barny) ID 2295 (14.1.2014, 14:24) |
su super |
ODPOVEDAŤ |
| iveta k. (ivetka35) ID 16235, mimibazar.sk/ivetka35 (19.12.2013, 12:48) |
mňam, je to super chutné takisto aj baklažán |
ODPOVEDAŤ |
| eleonora s. (noricek) ID 199768 (28.10.2012, 10:46) |
robievam ,je to úžasna mňamka |
ODPOVEDAŤ |
| Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (28.10.2012, 10:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (16.8.2011, 15:41) |
no vyskúšam tie papriky |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.8.2011, 22:21) |
Skús, určite neoľutuješ. Teda, ľutovať budeš možno len (určite) počas šúpania. |
ODPOVEDAŤ |
Jaroslav S. (jariks) ID 35050 (23.4.2008, 23:31) |
Už teraz cítim tu božskú chuť na jazyku už aby bola sezóna, ja do toho dávam ešte posekanú petržlenovú vňať, veľľľa a veľľľa |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika B. (Onika) ID 15310 (23.4.2008, 20:51) |
Tak takto to robime aj my. Ale bez cesnaku a so sladkokyslym nalevom. Svokra tie papriky aj zavara ale sa jej nejak posledne roky nedaria tak ich dava do mraznicky a my si potom vzdy naberieme zasoby. |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (23.4.2008, 22:13) |
Môj tatino ich tiež zavára. Pamätám si, že sme ich nazvali "Nedeľné papriky". Keď som bola malá, tak som ich chcela jesť každý deň, ale zavarených pohárov toľko nebolo. Tak sme ich zrátali a zistili sme, že ich je približne toľko, koľko týždňov zostáva do začiatku paprikovej sezóny. Otvárali sme ich spravidla v nedeľu. Už sa teším na tohtoročné papriky. |
ODPOVEDAŤ |