. .. .. .. .. .. .
. .

Segedín podľa mňa - RECEPT 24005

Jana R. (jenny56) ID 50161
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.6.2008
Naposledy: 21.2.2020 8:05
Aktualizácia: 23.1.2011 18:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 12
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)


Segedín podľa mňa


[ recept č. 24005 zo dňa  ]


Segedín podľa mňa


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäsko 1kg, kyslá kapusta 1 kg, 3 väčšie cibule, 2 kyslé smotany, červená paprika, celé čierne korenie, rasca. Dobrá domáca knedľa

POSTUP PRÍPRAVY

Teraz niečo na vykompenzovanie sladkého. Kyslú kapustu - to ja môžem aj každý deň a keď je v podobe segedínskeho gulášu, tak zvlášť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


tak tu máme zhruba všetky suroviny, nakoniec som použila iba 2 cibule aby to nebolo sladké


cibuľu som nakrájala na primerané kúsky, orestovala na oleji a pridala takéto krásne - na kocky nakrájané mäsko. Už som vyskúšala segedín aj z pliecka, ale keď kúpim takýto krásny chudý bôčik, tak je z neho najlepší. Orestovala som kocky mäska, keď sa zatiahlo a obelelo, pridala som červenú papriku, asi 3 KL, popražila som to, pridala 1/2 KL rasce, pár guličiek čierneho celého korenia. Pridala som nakrájanú kyslú kapustu aj s trochou kapustovej a podliala vodou len zarovno .Solila som nakoniec, lebo kapusta je slaná. Ja dávam jednu bujónovú mäsovú kocku a trochu vegety. Hotové dosolím, koľko sa pýta.


takto orestované, ochutené a podliate. S kapustovou vodou opatrne, aby ste to neprekyslili.


robím vždy v kuchte a kapustu dávam zarovno s mäsom, lebo mám vlastnú naloženú a je dobrá - tvrdá a chrumkavá, tak aby sa uvarila. Varilo sa to 40 minút, keď je mäsko mäkké pridám smotanovú zátrepku - 2 smotany rozmiešam v 2 dcl mlieka, pridám 1 kopcovitú PL hl. múky a vlejem za stáleho miešania do základu. Keď prevrie je hotové a papkáme.


pripravila som ho na počesť návštevy môjho "malého"30-ročného synčeka, ktorému kapustové jedlá chutia rovnako ako mne. K tomu domáca kysnutá knedľa s rožkom, mňami-mňam.....



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Orechovo-karamelový zákusok podľa Aďky27 | Segedín podľa mňa | Tvarohový s orechami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (3.3.2020, 17:20)
a už je znova uvarený,churí výborne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (2.3.2020, 21:57)
(Y) dakujem .....vyborny jednoduchy recept,lahko zapamätatelny. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dana B. (Danuta) ID 29493, mimibazar.sk/danuta (31.5.2019, 10:14)
Ja tiež často robievam segedín....môj obľubený postup je tento recept:
https://lepsiden.sk/recept-na-poctivy-segedinsky-gulas/

Ale tento víkend vyskúšam aj tvoj. Hlavne skúsim domaci knedlík urobiť.
ODPOVEDAŤ
Jana D. (Janka+4) ID 189 (7.4.2019, 13:02)
Robila som tento úžasný segedín a tlieskam,je výborný,zaraďujeme do našich obľúbených receptov (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (6.2.2016, 19:18)
... mňaaam, hneď by som si dala (Y) |:o) (flower)
ODPOVEDAŤ
Iveta D. (iwetusik) ID 231043 (6.2.2016, 14:27)
Uzasne Je takyto robime aj my Aj dnes na obed (Y) :-) dakujem Za pripomenutie (L)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (17.9.2015, 12:28)
Po veľmi dlhom čase som robila segedin, aj to som ho robila možno dva krát v živote. Zvolila som tento recept a neľutujem, vynikajuci segedin sa mi podaril. (clamp)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (18.9.2013, 15:06)
milujem segedín. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (18.9.2013, 14:54)
idem na to,budeme ho dnes jesť,vyzerá vynikajúco... (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (4.2.2013, 21:02)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (30.12.2012, 13:06)
(Y) (Y) (Y)super receptik aj ja takto robievam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena C. (helika23) ID 245460 (16.9.2012, 18:15)
Dobrý podvečer, chcela by som sa spýtať na tie knedlíky, máte ich asi domáce, vyzerajú super, receptík by nebol? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Jana R. (jenny56) ID 50161 (20.12.2012, 17:50)
Ela, asi odpovedám veľmi neskoro, ale dlho som tu nebola. Knedlík je domáci, robím od oka asi pol kila múky plohrubej, kvások z pol kocky drožia+ malá lyžička cukru a mlieko. Keď nakysne vymiesim s múkou, 2 PL oleja a mlieko tak, aby bolo cesto ani riedke - ani husté, nechám kysnúť zhruba 3/4 hodinu a urobím 2 knedlíky. Znovu trochu podkysnúť a dám do širokého kastróla a na parák cca 20 min. Pokiaľ sa paria, nedvíhať pokrievku a keď sú hotové poolejovať.
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (16.9.2012, 16:49)
Janka, dnes dom robila, je super. Ďakujem za receptík.
ODPOVEDAŤ
Ivana E. (I*C*E) ID 182562, mimibazar.sk/ice (18.10.2011, 12:18)
Ako začínajúca gazdinka som segedín robila prvýkrát podľa tohto receptu a nemal chybu! (Y) :-) Všetkým chutil :-$ Ďakujem za výborný recept! (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (babulka2000) ID 54706 (30.7.2011, 13:39)
uplna mnakaaaaa ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Júliana K. (šikulka Julka) ID 142260, mimibazar.sk/sikulkajulka (10.2.2011, 15:36)
(pl) práve som ho urobila a je skvelý, ďakujem za receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (Liliana) ID 8745 (29.8.2010, 11:09)
(Y) dnes má u nás premiéru v tejto podobe tak dúfam že zožnem (clamp) mäsko dávam stehno z diviaka tak uvidíííme (pl) (B)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (jenny56) ID 50161 (31.8.2010, 11:08)
Dúfam Mária, že sa vydaril, narobila si mi chuť. Už aby bola nová kyslá kapusta, tá čo teraz predávajú je veľmi prekyslená. Tuším vyskúšam ten recept, čo nakladajú baby do pohárov aj mimo "kapustovej sezóny". :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (11.4.2010, 11:14)
Segedínsky guľáš je geniálne jedlo, nikdy sa nepreje, tiež ho máme strašne radi, ale ja ho robím len z pliecka, lebo moje ratolesti potom vyšprtávajú každú mastnu omrvinku :-@ Janka ten tvoj guľášik vyzerá veľmi chutne !!! (pl) (pl) (pl) (B) (B) (B) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (11.4.2010, 11:07)
Mňááámmm, hneď ho idem urobiť...ja ho robím veľmi podobne, ale tentokrát to vyskúšam aj v kuchte aj s kyslou smotankou (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
tina P. (sarahtinna) ID 34063, mimibazar.sk/sarahtinna (13.3.2010, 12:42)
(Y) (Y) (Y)dakujem za receptik |:o) |:o)robila som ho Hovedzie masko (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu