. .. .. .. .. .. .
. .

Odpaľované venčeky - RECEPT 23451

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 12030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Odpaľované venčeky


[ recept č. 23451 zo dňa  ]


Odpaľované venčeky


POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 10 PL vody, 100 g Palmarin, 100 g hl. múka, 4 celé vajcia Plnka: 1 l mlieka, 2 zlaté klasy, 1kopcovitá PL hl. múky, 1 kopcovitá PL polohr. múky, 2 žĺtly, rum, 250 g masla, 150 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Odpaľované cesto: Do hrnca nalejeme vodu, keď zovrie pridáme palmarin, keď sa roztopí- pridáme múku a odpaľujeme cesto. Dáme vychladnúť na izbovú teplotu a postupne primiešame vajíčka, ktoré sme si predtým asi hodinku vybrali z chladničky.Vypracujeme hladké cesto, z ktorého na papier formujeme venčeky. Pečieme 5 min. pri 200st. a 10-15 min. pri 180st. Rúru v žiadnom prípade neotvárajte. Ešte teplé poprekrajujeme a plníme.

Plnka: Uvaríme puding-mlieko, zlatý klas, múka a žĺtky. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame do penista maslo s cukrom. Spolu zmiešame a nakoniec pridáme rum.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Urobíme si odpaľované cesto- toto je už aj s vajíčkami
Na papier vytláčame venčeky...
Dáme piec ť- POZOR hlavne neotvárať prvých 10min.
Venčeky poprekrajované, pripravené na plnenie
A takto nalnené môžeme konzumovať. Z tejto dávky urobím cca. 30ks záleži od veľkosti, takže vždy robím 2 dávky. Samozreme múžete venčeky poliať čokoládou, prášk. cukrom, alebo cukrovou polevou. Nám chutia takéto. Prajem dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kabelka s taštičkou a ružou | Odpaľované venčeky | Pusinková >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina K. (martina7811) ID 125357, mimibazar.sk/martina7811 (16.2.2010, 17:08)
(Y) (Y) (Y)dakujem za pripomenutie,onedlho mame oslavu,tak ich spravim.Uz sa tesim,dufam ze sa mi podaria :-) :-) :-),tie tvoje vyzeraju senzacne a urcite tak aj chutia (clamp) (clamp) (clamp).
ODPOVEDAŤ
Beata B. (bea1) ID 12030, mimibazar.sk/bea1 (16.2.2010, 19:32)
Ahoj Maťka, toto sú naše obľúbené. Už pri plnení sa polovica zje.
(Y) (Y) (Y).Tak držím palce, aby sa Ti podarili a hlavne chutili.Beata (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.2.2010, 16:54)
tieto venčeky milujem, len sa stále neviem odhodlať na odpaľované cesto (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Beata B. (bea1) ID 12030, mimibazar.sk/bea1 (13.2.2010, 18:22)
Ahoj Ivetka, toho cesta sa vôbec nemusíš báť. Tento recept úspešne používa moja teta už 40 rokov a musím povedať, že aj mne sa osvedčil. U nás sú venčeky najobľúbenejší zákusok, tak som ich raz skúsila a robím ich dodnes.
Beata (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (12.2.2010, 20:47)
:-p :-p :-p :-p :-p (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu