
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | BABKINE SIPJATA*****[ recept č. 22498 zo dňa 21.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,soľ,maslo,kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Pekné zemiaky poriadne vyumývame,ošúpeme,nakrájame na asi 2cm hrubé plátky a na horúcej platni(najlepšie šporák na drevo)opečieme z oboch strán.Pri pečení sípia,lebo sa odparuje z nich voda,preto ten názov.Musia byť z vrchu akoby prihorené,ale nie zhorené,vtedy je to ono. Podávame posolené,horúce s maslom(nie nátierkovým) a kyslou smotanou. Babka nám to nestíhala robiť,tak to mizlo zo stola. POZOR! Ked to budete skúšať,urobte si v kuchyni prievan. A ešte niečo,v Kinekuse alebo Domácich potrebách zvyknú mať kovové platne na plynové šporáky pod hrnce,na ktorých sa dajú robiť zemiakové lokše a sipjata.Nové platne je treba vypáliť. |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 22:26) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (22.1.2010, 6:54) |
Však to sú tie zabudnuté recepty starých mám,dnes deti dostanú modernejšie .Tiež zemiaky,ale CIPSY,síce pekné svetlé,neprepálené,ale s kopou neznámeho oleja! ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |