končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | BABKINE SIPJATA*****[ recept č. 22498 zo dňa 21.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,soľ,maslo,kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Pekné zemiaky poriadne vyumývame,ošúpeme,nakrájame na asi 2cm hrubé plátky a na horúcej platni(najlepšie šporák na drevo)opečieme z oboch strán.Pri pečení sípia,lebo sa odparuje z nich voda,preto ten názov.Musia byť z vrchu akoby prihorené,ale nie zhorené,vtedy je to ono. Podávame posolené,horúce s maslom(nie nátierkovým) a kyslou smotanou. Babka nám to nestíhala robiť,tak to mizlo zo stola. POZOR! Ked to budete skúšať,urobte si v kuchyni prievan. A ešte niečo,v Kinekuse alebo Domácich potrebách zvyknú mať kovové platne na plynové šporáky pod hrnce,na ktorých sa dajú robiť zemiakové lokše a sipjata.Nové platne je treba vypáliť. |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 22:26) | |
take nam mamka kedysi davno robila na starej peci. ona to mala od svojej babky, bolo to fajnove | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (22.1.2010, 6:54) | ||
Však to sú tie zabudnuté recepty starých mám,dnes deti dostanú modernejšie .Tiež zemiaky,ale CIPSY,síce pekné svetlé,neprepálené,ale s kopou neznámeho oleja! | ||
ODPOVEDAŤ |