. .. .. .. .. .. .
. .

Mäsko na burgundský spôsob - RECEPT 22018

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.4.2008
Naposledy: 30.10.2012 12:58
Aktualizácia: 19.8.2012 19:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 14
RODINNÉ FOTOGRAFIE 52
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 370
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Mäsko na burgundský spôsob


[ recept č. 22018 zo dňa  ]


Mäsko na burgundský spôsob


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového stehna ( hovädzia roštenka), soľ, pestré mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká,alebo 2 malé cibule, 1 paradajkový pretlak, bujón, 3 dcl kvalitného červeného vínka, 1 veľká hrsť sušených hríbov, olej, 2 lyžice hladkej múky, kúsok masla, voda

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch
túto omáčku vám zaručene žiaden muž neofrfle :o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

potrebujeme
Mäsko pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme korením. Opečieme na horúcom oleji.
Opečené vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu.
Potom pridáme pretlak a cesnak. Chvíľu spolu porestujeme.
Pridáme hríby, ktoré sme asi 15 minút máčali v studenej vode. Vodu z nich zlejeme,ale nevylejeme, budeme ju potrebovať pri podlievaní mäsa.
Pridáme opražené mäsko , podlejeme vriacou vodou s bujónom, polovicu vínka, pridáme ešte trošku soli a dusíme do mäkka.
Keď máme mäso mäkké, vyberieme ho dolejeme zvyšok vínka...necháme zovrieť. V troche vody si rozmiešame múku a cez sitko prilejeme do vriacej omáčky. Povaríme 10 minút. Ak máme omáčku príliš hustú dolejeme vodu.
Do omáčky vložíme mäso a necháme spolu prevrieť. Na záver zjemníme trochou masla...ďalej už nevaríme. Podávame s knedľou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Záchranná loďka Elias | Mäsko na burgundský spôsob | Lesný košík >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (19.5.2010, 16:47)
Tento recept sme si strašne obľúbili. Pripomína mi jeden recept mojej babky :-$ jaj spomienka na detstvo a obedy u starých rodičov. Ďakujem za receptík !! (Y) (radost) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (chrumkaika) ID 85857 (31.1.2010, 10:36)
mnam,super recept (Y),mame dnes na obed :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (1.2.2010, 17:21)
som rada ak chutí (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia F. (Silvale) ID 121849 (28.1.2010, 17:09)
mňam je to naozaj výborné (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (lolek) ID 71360 (8.1.2010, 11:03)
.......a dnes večer vyskúúúúúšam : - ))))))))))))), už teraz mi tečú slinky.....Mňamkýýýýý, to nám bude chutiť určite.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.1.2010, 11:53)
Andrejka určite ti odporúčam skúsiť...nie je to zložité a určite sa ti vydarí (L) (L) (L) (L) (L) :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.1.2010, 20:38)
Gabika, vyzerá lákovo (Y) (Y), niekedy vyskúšam (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (7.1.2010, 19:38)
No toto isto vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (7.1.2010, 18:06)
Gabika toto mäsko na červenom vínku robievam aj ja a je fakt vynikajúce (clamp) (clamp) (clamp) Len ja mám trošku iný postup - pripravím si pác z uvedených surovín a mäso v ňom tak zo 2h marinujem (pri hovädzom aj dlhšie) - je potom veľmi jemnunké (Y) Ja tiež nedávam huby a múku. Nabudúce pridám tie hubky. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.1.2010, 11:51)
Evička vieš tiež som robievala tak ako ty píšeš ale toto s hríbikmi je trochu iné,ale ozaj mňamky (L) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária M. (likavka) ID 53375 (7.1.2010, 16:50)
Vyzera dobre,vyslušam *-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika K. (monik11) ID 112034 (7.1.2010, 15:54)
vyzerá to mňamkovo (Y) (Y) (Y), určite to vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (7.1.2010, 15:55)
Monika budem rada ak vyskúšaš (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu