Miinka K. (miinka) ID 45774 |
 |
mimibazar.sk/miinka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.5.2008 |
Naposledy: 11.3.2025 8:50 |
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
Kinder Pingui
[ recept č. 21832 zo dňa 1.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na CESTO: 6 vajec
6 PL kr. Cukru
6PL teplej vody
6 PL hl. Múky
2 PL horkého kakaa
1 bal. pr. do pečiva
Smotanový krém:
5 dl šľahačky
1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej)
1 PL tekutého medu
½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách)
Čokoládový krém:
15 dkg vár. Čokolády
10 dkg Hery
1PL vody
2PL oleja
Poleva:
20 dkg vár. Čokolády
10 dkg Hery
3PL oleja
1PL vody
1 PL pr. cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Recept som dostala mailom. Vypadá zložito, ale naozaj nie je! Musela som ho deťom spraviť a je fantastický. Na troch kráľov pečiem znovu! Príprava: Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. (ja som upiekla 1 plát, ktorý som prerezala). Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva. Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť ) Používam výlučne kakao z Kauflandu, 200g balenie, Grande, s plachetnicou. Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie-treba dávať pozor.!!!! Krém: Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny (dala som celý balíček tej potravinárskej želatíny, lebo som si nebola istá, koľko teda dať, či 1 PL či celý sáčok) namočíme do cca 3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky. Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená,pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame,aby bola vláčna. Keď trošku vychladne,nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu. Keď je čokoláda mierne stuhnutá,vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť. Trošku sa to zdá zložité-ale nie je… A výsledok naozaj stojí zato. Oveľa lepšie a chutnejšie,ako originál Kinder Pingui.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Upečieme si samostatne dva pláty alebo jeden a ten prerežeme. |
![]() |
Zelatínu si roztopíme podľa návodu na obale. |
![]() |
Šlahačku (a teda aj želatínu) robíme z polovičnej dávky! potom si spravíme dalšiu. Vyšľaháme ju, pridáme po troške vychladnutú želatínu a lyžicu medu. |
![]() |
na plát rozotrieme šľahačku a necháme stuhnúť na chlade. |
![]() |
vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládovú polevu. necháme ju trochu vychladnúť. |
![]() |
Rozotrieme na plát so šľahačkou a zas necháme stuhnúť. |
![]() |
Medzitým dávajte pozor na maškrtníkov, ktorí už dotiahnu na linku a mohli by vám nepozorovane vziať hrniec s čokoládou. |
![]() |
Kým tuhne čok. poleva na zákusku, pripravte si želatínu, vyšľahajte šľahačku. pridajte do nej želatínu a med znovu tak, ako ste to robili predtým. natrieme na plát so šľahačkou a čokoládou a prikryjeme druhým plátom. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. krájame horúcim nožom! |
![]() |
rezíky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
lenka l. (loryana) ID 97816 (11.11.2012, 19:07) |
kolacik moze byt vyborny.......ale ja som taky antitalent a zo slahacky som nevyslahala slahacku,a ani maslo....jednoducho to zostalo riedke.....no skoda,velmi som sa nan tesila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zlata d. (luculik97) ID 131193 (5.4.2010, 17:47) |
už sme ho robili a je super , nemá chybu určite ho budeme robiť ešte veľa krát |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka S. (1Leni) ID 67070 (1.1.2010, 13:35) |
mnam, urcite je takyto domaci pingvinko lepsi ako kupovany  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |