. .. .. .. .. .. .
. .

Kinder Pingui rezy - RECEPT 52161

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)


Kinder Pingui rezy


[ recept č. 52161 zo dňa  ]


Kinder Pingui rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 60 ml teplej vody, 60 g hladkej múky, 10 g kakaa, 8 g prášku do pečiva ********** Šľahačková náplň: 250 ml šľahačkovej smotany (rastlinnej), 30 g teplého medu, ½ želatínového stužovača (stužovač za studena Dr. Oetker) rozpusteného v 50 ml vody ********** Čokoládová plnka: 100 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica vody, 1 polievková lyžica olej ********** Čokoládová poleva: 130 g čokolády na varenie, 65 g masla, 1 polievková lyžica olej ********** Na poliate: karamelový toping

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pomaly pridávame vodu a šľaháme do hustej peny. Neskôr pomaly pri najnižšom rýchlostnom stupni primiešavame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zamiešame do kakaového cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, rozotrieme až ku okrajom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 10 minút.
Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme po na dve rovnaké časti.
Šľahačku vymiešame skoro do tuha. Pridáme roztopený med a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Šľahačkovú náplň rozdelíme na dve časti a z každej si odoberieme lyžicu náplne, ktorú si odložíme na zarovnávanie okrajov.
Prvý plát cesta môžeme trochu poliať karamelovým topingom (keď chcete mať koláč trošku sladší). Necháme trochu vsiaknuť a natrieme prvú polovicu šľahačkovej náplne. Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň pol hodiny. Druhý plát cesta tiež polejeme topingom a potrieme druhou polovicou šľahačkovej náplne. Tento druhý plát však do chladničky nevkladáme.
Kým prvá polovica cesta so šľahačkou chladne pripravíme si čokoládovú plnku. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom. Potom ešte pridáme vodu a olej. Chvíľku ešte povaríme a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.
Po pol hodine vyberieme prvý plát cesta so šľahačkou z chladničky. Na šľahačkovú náplň rovnomerne rozotrieme pripravenú mierne vychladnutú čokoládovú plnku. Čokoládovú plnku pomaly rozotierame až ku okrajom. Znovu vložíme do chladničky na pol hodinu stuhnúť.
Po pol hodine vyberiem z chladničky. Zoberieme druhý plát cesta natretí šľahačkovou náplňou, ten čo doteraz nebol v chladničke, a prevrátime ho tak aby sa šľahačková strana spojila s čokoládovou plnkou. Popritláčame a odobratou šľahačkovou náplňou zarovnáme okraje. Na vrch koláča položíme závažie a dáme znovu do chladničky aspoň na pol hodinu.
Kým koláč chladne pripravíme si čokoládovú polevu. Nad parou rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme na kocky nalámanú čokoládu a lyžicu oleja. Občasne miešame, kým sa čokoláda nespojí s maslom.
Vychladnutý koláč vyberieme z chladničky, odťažíme a prevrátime ho. Plát cesta čo bol hore, pôjde dole. Nový vrchný plát cesta potrieme pripravenou čokoládou polevou. Necháme stuhnúť a horúcim nožom krájame na rezy (cca 3x5cm).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Trubičky z lístkového cesta plnené šľahačkou | Kinder Pingui rezy | pudlík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka B. (Éliška) ID 10868, mimibazar.sk/eliskabartikova (7.3.2013, 15:09)
Nie len že vyzerá super, ale je vynikajúci (Y). Dnes som ho piekla - je v chladničke a po malom ochutnaní pochybujem, že dlho v tej chladničke bude (zajic). Ďakujeme za super receptík (clamp) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (7.3.2013, 23:03)
Dobrý deň. Aj ja ďakujem. Som rada, že chutí (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína O. (Kati99) ID 207946, mimibazar.sk/kati99 (31.1.2013, 17:14)
Hned by som si dala ukladam si receptík :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína I. (kaacka) ID 33422 (31.1.2013, 16:19)
Vyzerajú krásne ale neviem neviem moje nevyzeraju krásne vsetko mi vytekalo uvidíme ako budú chutit
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (31.1.2013, 20:26)
Dobrý deň. Ja som robila už viac krát a nikdy mi šľahačková náplň nevytiekla. Stále používam rastlinnú šľahačkovú smotanu, ktorá ma nikdy nesklamala a stále po vyšľahaní pekne drží. Dokonca som robila raz aj bez želatínového stužovača a aj tak pekne držala tvar.
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (susia) ID 34131, mimibazar.sk/susia (20.11.2013, 10:37)
Kristínka, akú presne šlahačku používate( myslím názov a výrobca)? dakujem
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (21.11.2013, 8:39)
Dobrý deň. Ja som dlho zvykla používať zelenú Rajo (napr. http://dito.sk/catalog/product_info.php?cPath=13000_13100&products_id=3520), ktorú som zvykla kupovať v Metre. Ale teraz už častejšie používam od Zeelandie - Rosette (napr. http://www.cukrarskysen.sk/suroviny/235-zeelandia-rosette.html) lebo tú majú u nás pri robote v pekárni Hrašovík a je dokonca lacnejšia (1,80 EUR) a kvalita je rovnaká.
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (31.1.2013, 5:42)
vynikajúce vyzerajú....vyskúšam (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (30.1.2013, 23:43)
(Y) úplne že super (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (30.1.2013, 21:25)
vyzerá úplne božsky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (30.1.2013, 19:22)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) vyzera to vyborne ako original urcite v najblizsej dobe vyskusam (clamp)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (30.1.2013, 16:10)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (30.1.2013, 15:28)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu