. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce zamiakové pagáčiky - RECEPT 19740

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Vynikajúce zamiakové pagáčiky


[ recept č. 19740 zo dňa  ]


Vynikajúce zamiakové pagáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

1l strúhaných uvarených zemiakov, 1l obyčajnej hladkej múky, 1 kvasnice, 1 kyslú smotanu, 1/2 PL soli, 2dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do trošky vlažnej vody (asi deci) dáme medzi prsty cukru a kvasnice. Necháme trochu nakysnúť. Všetko spolu zmiesime a dáme na hodinu kysnúť. Cesto vyvaľkáme na 1,5-2cm hrúbku a vykrajujeme cca 5cm pagáčiky, na ktoré urobíme mreižku (krájač na zemiaky), dáme na naolejovaný plech, potrieme slnečnicovým olejom a pečieme do ružova asi 15minút. (zemiaky sú najlepšie ružiaky a uvarené deň vopred)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


dobre čítate, má to byť liter nastrúhaných zemiakov (uvarené v šupke)a pre úplnosť som ich aj odvážila a bolo ich cca 700g


do misy pridáme aj liter múky, soľ, olej ,k. smotanu, kvások


a vymiesime cesto


za hodinku


vykarajujeme pagáčiky, cesto vaľkajte hrubšie ako je na obrázku, potom sú lepšie


dáme na plech, ja som plech nenatierala, cesto je mastné dosť a nepriliepili sa mi, ale pagáčiky sa potriť majú, môžte použiť aj olivový olej


takéto su správne:o)


pečieme do ružovkasta, ja som ich piekla na 180-200°C a riadila som sa podľa farby pagáčikov


vyšlo ich cca 65 kusov, piekla som ich večer a na druhý deň poobede už neboli:o) DOBRÚ CHUŤ! sú vynikajúe



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zapekané mleté mäso | Vynikajúce zamiakové pagáčiky | Špecialitka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.11.2009, 19:09)
vyzerajú lákavo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), musím vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 12:50)
Ivetka, vyskúšaj, budem sa tešiť, u nás sú už dlhé roky obľúbené (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kamila B. (vikusik) ID 41103 (7.11.2009, 17:45)
tie su peknučke určite vyskušam (Y) (pl)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 12:49)
Ďakujem, oplatí sa vyskúšať (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (6.11.2009, 22:58)
Fuha, vyzeraju skvele a su nenarocne, urcite vyskusam, zemiaky mam uvarit zrejme v supke, vsak? |:o) a vidim, ze vam chyba k tupperware silikonova podlozka a rychlokyska ;-)...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 8:17)
Ďakujem, sú naozaj skvelé (Y)podložku aj rýchlokysku mám ;-)len tá podložka sa mi na tejto novej precovnej doske šmýka :-$a zemiaky variť v šupke (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu