. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce zamiakové pagáčiky - RECEPT 19740

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 18.12.2024 20:50
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Vynikajúce zamiakové pagáčiky


[ recept č. 19740 zo dňa  ]


Vynikajúce zamiakové pagáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

1l strúhaných uvarených zemiakov, 1l obyčajnej hladkej múky, 1 kvasnice, 1 kyslú smotanu, 1/2 PL soli, 2dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do trošky vlažnej vody (asi deci) dáme medzi prsty cukru a kvasnice. Necháme trochu nakysnúť. Všetko spolu zmiesime a dáme na hodinu kysnúť. Cesto vyvaľkáme na 1,5-2cm hrúbku a vykrajujeme cca 5cm pagáčiky, na ktoré urobíme mreižku (krájač na zemiaky), dáme na naolejovaný plech, potrieme slnečnicovým olejom a pečieme do ružova asi 15minút. (zemiaky sú najlepšie ružiaky a uvarené deň vopred)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

dobre čítate, má to byť liter nastrúhaných zemiakov (uvarené v šupke)a pre úplnosť som ich aj odvážila a bolo ich cca 700g
do misy pridáme aj liter múky, soľ, olej ,k. smotanu, kvások
a vymiesime cesto
za hodinku
vykarajujeme pagáčiky, cesto vaľkajte hrubšie ako je na obrázku, potom sú lepšie
dáme na plech, ja som plech nenatierala, cesto je mastné dosť a nepriliepili sa mi, ale pagáčiky sa potriť majú, môžte použiť aj olivový olej
takéto su správne:o)
pečieme do ružovkasta, ja som ich piekla na 180-200°C a riadila som sa podľa farby pagáčikov
vyšlo ich cca 65 kusov, piekla som ich večer a na druhý deň poobede už neboli:o) DOBRÚ CHUŤ! sú vynikajúe


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané mleté mäso | Vynikajúce zamiakové pagáčiky | Špecialitka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.11.2009, 19:09)
vyzerajú lákavo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), musím vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 12:50)
Ivetka, vyskúšaj, budem sa tešiť, u nás sú už dlhé roky obľúbené (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kamila B. (vikusik) ID 41103 (7.11.2009, 17:45)
tie su peknučke určite vyskušam (Y) (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 12:49)
Ďakujem, oplatí sa vyskúšať (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (6.11.2009, 22:58)
Fuha, vyzeraju skvele a su nenarocne, urcite vyskusam, zemiaky mam uvarit zrejme v supke, vsak? |:o) a vidim, ze vam chyba k tupperware silikonova podlozka a rychlokyska ;-)...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 8:17)
Ďakujem, sú naozaj skvelé (Y)podložku aj rýchlokysku mám ;-)len tá podložka sa mi na tejto novej precovnej doske šmýka :-$a zemiaky variť v šupke (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu