Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
Zemiakové pečivo s krémom
[ recept č. 19620 zo dňa 4.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g hladkej múky, 150 g Hery, 2 stredne veľké zemiaky, 1 vajíčko, soľ***krém: 3 syry v črievku, 150 g masla***
POSTUP PRÍPRAVY
V jednom časopise ma zaujal recept na tieto jednohubky a nedalo mi nevyskúšať ich. Sú skvelé, či už samotné, alebo plnené krémom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ – asi tri väčšie štipky /budú sa plniť syrovým krémom, tak aby sme ich nemali potom veľmi slané, ale ak ich nebudete plniť, treba dať soli minimálne zarovnanú lyžičku/, nakrájané maslo, vajíčko,
ošúpané a najemno nastrúhané zemiaky,
vypracujeme lepkavé cesto a necháme ho stuhnúť v chladničke min. 2 hod.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, múkou posypeme aj cesto,
vyvaľkáme na hrúbku min. 4 mm (ak sa cesto bude stále lepiť, treba ho ešte trochu pomúčiť, aj dosku), vykrojíme rôzne tvary,
preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 190° C, približne 10-12 min., kým sa cesto nezatiahne jemne dozlatista.
Pečivo necháme vychladnúť,
ak si ho budete plniť, prekrojte jednotlivé kúsky priečne na polovicu, oddeľte ich od seba,
spodnú časť naplnite krémom,
položte druhú polovicu, ozdobte krémom, zapichnite špáradlo a nastoknite olivu. Pečivo si môžete ozdobiť aj kapiou, kúskom klobásy... podľa chuti a fantázie. Pečivo si môžete nachystať aj deň vopred a uložiť do nádobky.
Plnka: syr v črievku vymiešame s maslom na jemný krém. Do krému si môžete zamiešať aj bryndzu, červenú papriku, alebo si urobte rybací krém... podľa chuti.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (12.5.2010, 18:30) |
Toto Adrika urcite urobim!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.5.2010, 15:46) |
Ďakujem Martuška, potom mi daj vedieť, či vám chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea S. (judama) ID 32160 (15.4.2010, 18:11) |
je to teda riadna mňamka prosím ťa, to pečivo je na druhý deň superné? lebo ja potrebujem urobiť deň vopred...nezmäkne veľmi? |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.4.2010, 11:28) |
Andrejka, mrzí ma, ak som nestihla odpovedať, môžeš si ich upiecť aj deň vopred a tiež nachystať krém, budeš to mať potom o to rýchlejšie. Stačí ho uložíť do dózy a prikryť servítkou. Naplnené pečivko, keď dlhšie postojí, trošku zmäkne. Dúfam, že som pomohla |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2009, 21:10) |
Adka, zase jeden z tvojich uzasnych receptikov. Tak toto pri najblizsej prilezitosti urcite vyskusam. Uz sa tesim na mnamku |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.11.2009, 16:53) |
Aďka, ďakujem, si veľmi milá Receptík sa mi osvedčil, tak ho len posúvam, dúfam, že budeš spokojná s výsledkom |
ODPOVEDAŤ |
| alena a. (Lilly006) ID 31057 (6.11.2009, 9:02) |
to vyzera fakt moooc jedleee, idu sviatky...zide sa |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 10:13) |
Ďakujem Alenka, som rada, že som Ťa mohla inšpirovať Dúfam, že budeš spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.11.2009, 8:43) |
receptík ma veľmi zaujal, už aj odkladám |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 10:11) |
Ďakujem Ivetka |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.11.2009, 20:02) |
kraaaasne,urobim muzikovi na meniny,bude mat coskoro. a potom,ked bude mat dalsiu vernisaz,zase budem hviezda kedysi som mu robila tie rovestanske zabky,to ma vsetci chvalili dakujeme za receptiiik |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 10:05) |
Ale veď Ty si už , šikuľka naša. Dúfam, že sa nesklameš, Jani, potom mi daj vedieť A pečivo si skús prichystať vopred, budeš to mať oveľa rýchlejšie |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 10:01) |
Ďakujem Anka |
ODPOVEDAŤ |
| Blanka H. (milunka) ID 33541 (4.11.2009, 19:43) |
To vypadá úúúžasně vždycky když máme nějakou oslavu,ráda dělám něco nového,co jsme ještě neměli,toto bude super na příště |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 10:01) |
Ďakujem Blanka, dúfam, že budeš s výsledkom spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (4.11.2009, 16:25) |
jeej, nieco na tento styl nam robila mamina.. take neplnene pagaciky .. Pekne si to pripravila.. asi s tym bola riadna prplacka ale vysledok stoji za to. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.11.2009, 9:57) |
Žanetka, práve naopak, nebola s tým žiadna babračka Jeden deň som si upiekla pečivo, to bola rýchlovka, polovicu som stihla zachrániť a na druhý deň som to už len plnila, ozaj len chvíľka a to som ešte mala pri sebe pomocníčku Zemiakové pagáčiky sú fajnučké, však? Robievam aj ja, konkrétne aj zemiakové mám v receptoch, ale toto je trošku iné. Vyskúšaj niekedy a ďakujem za pochvalu |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.11.2009, 14:29) |
Adka,chutovky vyzeraju nadherne receptik uz aj ukladam |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.11.2009, 15:11) |
Ďakujem Martinka Vyskúšaj, sú fajnučké, jemné, mne stihli rozobrať polku len také samotné, na chrúmanie |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (4.11.2009, 13:01) |
Hmmmm, Aďka , už si receptík odkladám |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.11.2009, 15:09) |
Ďakujem Henka , dúfam, že s výsledkom budeš spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.11.2009, 12:55) |
krásne a určite fajné asi urobím na |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.11.2009, 15:07) |
Lucka, určite nebudeš ľutovať, môžeš si ich urobiť vopred a naplniť na ďalší deň, ja som to tak robila, nestíhala by som |
ODPOVEDAŤ |