Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami
[ recept č. 19617 zo dňa 4.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Suroviny na cca 4 l polievky: 2 kuracie chrbty (alebo kuracie mäso), 3 väčšie mrkvy, 2-3 väčšie petržleny, ¼ veľkého zeleru, kúsok póru (alebo 1 cibuľa), 2-3 strúčiky cesnaku, mrazený hrášok (asi 150 g), vegeta*** halušky: ½ litra polohrubej múky, 250 ml vody, 1 vajíčko
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Očistíme si zeleninu, |
![]() |
Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, necháme zovrieť, pozberáme penu, varíme na slabom ohni, potom pridáme pór (alebo cibuľu), |
![]() |
zeleninu (cesnak nekrájam, dávam ho vcelku). Uvaríme silnejší vývar, ja ho nesolím, až pred koncom pridávam vegetu, zelenina si tak viac zachová svoju chuť, |
![]() |
keď máme vývar hotový, mäso a zeleninu vyberieme, do vývaru pridáme hrášok, necháme variť na menšom plameni, |
![]() |
kým sa varí hrášok, nachystáme si cesto na halušky – múku, vodu, vajíčko vymiešame |
![]() |
vznikne nám polotuhé cestičko, |
![]() |
a malou lyžičkou nahádžeme, alebo vkladáme do polievky halušky. |
![]() |
Halušky dosť narastú, tak si radšej naberte na lyžičku toľko cesta, aby ste ich mali podľa svojho gusta. Necháme ich vyplávať, chvíľku povaríme, |
![]() |
Mäso oberieme od kostí, zeleninu nakrájame na menšie kúsky, |
![]() |
pridáme k uvareným haluškám, necháme ešte chvíľku prevrieť a vypneme. |
![]() |
Do cesta na halušky si môžete zamiešať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňaťku. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Jana K. (janaka) ID 4725 (21.11.2010, 11:22) |
Mnam, varim ju uz niekolkykrat, je Dakujem za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |