končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Kurací vývar s hráškom, zeleninou a haluškami[ recept č. 19617 zo dňa 4.11.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na cca 4 l polievky: 2 kuracie chrbty (alebo kuracie mäso), 3 väčšie mrkvy, 2-3 väčšie petržleny, ¼ veľkého zeleru, kúsok póru (alebo 1 cibuľa), 2-3 strúčiky cesnaku, mrazený hrášok (asi 150 g), vegeta*** halušky: ½ litra polohrubej múky, 250 ml vody, 1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Očistíme si zeleninu, Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, necháme zovrieť, pozberáme penu, varíme na slabom ohni, potom pridáme pór (alebo cibuľu), zeleninu (cesnak nekrájam, dávam ho vcelku). Uvaríme silnejší vývar, ja ho nesolím, až pred koncom pridávam vegetu, zelenina si tak viac zachová svoju chuť, keď máme vývar hotový, mäso a zeleninu vyberieme, do vývaru pridáme hrášok, necháme variť na menšom plameni, kým sa varí hrášok, nachystáme si cesto na halušky – múku, vodu, vajíčko vymiešame vznikne nám polotuhé cestičko, a malou lyžičkou nahádžeme, alebo vkladáme do polievky halušky. Halušky dosť narastú, tak si radšej naberte na lyžičku toľko cesta, aby ste ich mali podľa svojho gusta. Necháme ich vyplávať, chvíľku povaríme, Mäso oberieme od kostí, zeleninu nakrájame na menšie kúsky, pridáme k uvareným haluškám, necháme ešte chvíľku prevrieť a vypneme. Do cesta na halušky si môžete zamiešať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňaťku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jana K. (janaka) ID 4725 (21.11.2010, 11:22) |
Mnam, varim ju uz niekolkykrat, je Dakujem za inspiraciu |
ODPOVEDAŤ |