končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | *♥*Hlivová so zeleninou a klobásou *♥*[ recept č. 53451 zo dňa 28.4.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 2 PL oleja, kúsok masla 2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti) 1 mrkva, 1 petržlen, 200 g hlivy 2 strúčiky cesnaku 1 nožička obľúbenej klobásy soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti 1 PL hladkej múky, 1 PL detskej krupice POSTUP PRÍPRAVY Očistíme zeleninu. V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni. Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka. Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť. Zápražku pripravíme len tak nasucho, bez oleja. Do malého kastrólika dáme múku a krupicu a chvíľu pražíme za ustavičného premiešavania, aby sme nevyrobili uhlík. Do opraženej múčnej zmesi pridáme studenú vodu a miešame, miešame a ihneď vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť 5 minút. Do odstavenej polievky pridáme čerstvú zelenú vňať (petržlen, cesnak ap.) |
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (28.4.2013, 9:42) | |
milujem hlivy. | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2013, 10:04) | ||
my tiež hlivy ... robila si už vyprážanú hlivu ? (trojobal)... je to super | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (28.4.2013, 8:34) | |
vyskúšam,polievočky milujeme | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2013, 10:02) | ||
Budem rada, keď vyskúšaš, Kati | ||
ODPOVEDAŤ |