. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Bryndzové pagáčiky*♥* - RECEPT 19339

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


*♥*Bryndzové pagáčiky*♥*


[ recept č. 19339 zo dňa  ]


*♥*Bryndzové pagáčiky*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 1 Hera, 2 žĺtky, 250 g bryndze, 1 kelímok Cottage Cheese, 200 g bieleho jogurtu, 30 g kvasníc, 2 čL soli, 1/2 čL cukru, 50 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho kysnúť. Pripravíme si jogurt, syry


dáme do MW rozpustiť Heru


a do misy preosejeme múku, klepneme do nej žĺtky.


Keď je kvások hotový, pridáme všetko do misy a hnetieme, hnetieme


a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu kysnúť.


Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm,


potrieme ho žĺtkom zmiešaným s 1 PL mlieka a posypeme ľubovolnými semienkami.


Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, komu sa chce, môže vykrajovať.


Kladieme na plech s PNP


a šupneme do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme asi 15 minút. Dáme chladiť na mriežku.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Pangasius kocky á la Mexicorn*♥* | *♥*Bryndzové pagáčiky*♥* | *♥*Pečené kuracie stehná na šampiňónoch a rýchle zemiaky*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (4.11.2009, 13:07)
tak ja som to teda skusala...... ale ja asi to kysnute cesto robit neviem :-S
mne sa to nikdy nezadari urobit,tak dobre ako Vam,co sem pridavate recepty z kys.cesta :-(
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2009, 19:57)
Lenka, to nevadí.. podarí sa ti nabudúce. (L) Nehádž flintu do žita. Ja si spomínam, že zo začiatku sa mi tiež nedarilo tak, ako by som chcela. A hlavne knedle. No a teraz hop, hop a je to.
Neviem, ako si to miesila? Ja mám na to hnetač, ktorý si môžem dať do stojana a misa sa otáča a miesi sa to. Ale ten stojan veľmi nepoužívam, hnetač mám v ruke a tak miesim... väčšinou tak 7 minút, ale tak intenzívnejšie. Keď sa cesto už začína odlepovať od stien, tak je vymiesené. Treba ho dať kysnúť na teplé miesto (niekedy dám do rúry.. pri 50°C) alebo stačí mať vedľa sporáka, keď sa niečo varí.
Nemusíš vždy otrocky dodržať recept. Ak vidíš, že je cesto riedke, pridaj viac múky a keď je husté, pridaj vodu či mlieko. Ale to sa naučíš len sama, keď budeš robievať cestá... odrazu zistíš, že to vieš (Y) Tak sa toho neboj. A keď budeš potrebovať dáku radu, tak na nejakej diskusnej stránke tu sa vždy nájde niekto, kto ti poradí, sú tu fajn žienky :-) Alebo mi napíš, keď budem vedieť, poradím. :-) Nebuď smutná (F) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (27.10.2009, 10:31)
Kristínka, to vsetko aj bryndza aj jogurt aj ten cottage cheese idu hned to toho cesta s kvaskom? urcite chcem vyskusat,lebo mam doma zopar guliek domacej bryndze,len toto ma zaujima...dakujem.L
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.10.2009, 10:48)
Lenka, áno.. presne si to rozumela :-) Ale ak cottage práve nemáš, skús dať o kúsok bryndze viac, alebo nejaký tavený syr. Jogurt sa dá nahradiť smotanou (kyslou) . Držím palce (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 20:08)
Martinka, keď sú čerstvé, nemajú páru ;-) Robila som ich kvôli návšteve - vegetariáni. Bolo to ku zelen. šalátu a bryndzovej nátierke. Vraj im to veľmi chutilo a na dôvažok sme sa dozvedeli, že na návšteve dokážu zjesť aj mäsové, keď vraj nie je iné... :-D chichichi
Keď už nie sú čerstvé, jednoducho poprskať vodou a dať na pár minútiek do vyhriatej rúry. Potom sú znova ako čerstvé. (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.10.2009, 19:20)
- hm, veľmi zaujímavý receptík Kristínka (Y) (Y) - takéto bryndziaky som ešte nejedla ... *-) - a veľmi ma zaujíma tá chuť (Y) (Y) (Y) - určite vyskúšam, bryndzové možeme stále (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu