. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Bryndzové pagáčiky*♥* - RECEPT 19339

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


*♥*Bryndzové pagáčiky*♥*


[ recept č. 19339 zo dňa  ]


*♥*Bryndzové pagáčiky*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 1 Hera, 2 žĺtky, 250 g bryndze, 1 kelímok Cottage Cheese, 200 g bieleho jogurtu, 30 g kvasníc, 2 čL soli, 1/2 čL cukru, 50 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho kysnúť. Pripravíme si jogurt, syry
dáme do MW rozpustiť Heru
a do misy preosejeme múku, klepneme do nej žĺtky.
Keď je kvások hotový, pridáme všetko do misy a hnetieme, hnetieme
a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm,
potrieme ho žĺtkom zmiešaným s 1 PL mlieka a posypeme ľubovolnými semienkami.
Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, komu sa chce, môže vykrajovať.
Kladieme na plech s PNP
a šupneme do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme asi 15 minút. Dáme chladiť na mriežku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< bowling cup | *♥*Bryndzové pagáčiky*♥* | čaj >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (4.11.2009, 13:07)
tak ja som to teda skusala...... ale ja asi to kysnute cesto robit neviem :-S
mne sa to nikdy nezadari urobit,tak dobre ako Vam,co sem pridavate recepty z kys.cesta :-(
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2009, 19:57)
Lenka, to nevadí.. podarí sa ti nabudúce. (L) Nehádž flintu do žita. Ja si spomínam, že zo začiatku sa mi tiež nedarilo tak, ako by som chcela. A hlavne knedle. No a teraz hop, hop a je to.
Neviem, ako si to miesila? Ja mám na to hnetač, ktorý si môžem dať do stojana a misa sa otáča a miesi sa to. Ale ten stojan veľmi nepoužívam, hnetač mám v ruke a tak miesim... väčšinou tak 7 minút, ale tak intenzívnejšie. Keď sa cesto už začína odlepovať od stien, tak je vymiesené. Treba ho dať kysnúť na teplé miesto (niekedy dám do rúry.. pri 50°C) alebo stačí mať vedľa sporáka, keď sa niečo varí.
Nemusíš vždy otrocky dodržať recept. Ak vidíš, že je cesto riedke, pridaj viac múky a keď je husté, pridaj vodu či mlieko. Ale to sa naučíš len sama, keď budeš robievať cestá... odrazu zistíš, že to vieš (Y) Tak sa toho neboj. A keď budeš potrebovať dáku radu, tak na nejakej diskusnej stránke tu sa vždy nájde niekto, kto ti poradí, sú tu fajn žienky :-) Alebo mi napíš, keď budem vedieť, poradím. :-) Nebuď smutná (F) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (27.10.2009, 10:31)
Kristínka, to vsetko aj bryndza aj jogurt aj ten cottage cheese idu hned to toho cesta s kvaskom? urcite chcem vyskusat,lebo mam doma zopar guliek domacej bryndze,len toto ma zaujima...dakujem.L
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.10.2009, 10:48)
Lenka, áno.. presne si to rozumela :-) Ale ak cottage práve nemáš, skús dať o kúsok bryndze viac, alebo nejaký tavený syr. Jogurt sa dá nahradiť smotanou (kyslou) . Držím palce (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 20:08)
Martinka, keď sú čerstvé, nemajú páru ;-) Robila som ich kvôli návšteve - vegetariáni. Bolo to ku zelen. šalátu a bryndzovej nátierke. Vraj im to veľmi chutilo a na dôvažok sme sa dozvedeli, že na návšteve dokážu zjesť aj mäsové, keď vraj nie je iné... :-D chichichi
Keď už nie sú čerstvé, jednoducho poprskať vodou a dať na pár minútiek do vyhriatej rúry. Potom sú znova ako čerstvé. (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.10.2009, 19:20)
- hm, veľmi zaujímavý receptík Kristínka (Y) (Y) - takéto bryndziaky som ešte nejedla ... *-) - a veľmi ma zaujíma tá chuť (Y) (Y) (Y) - určite vyskúšam, bryndzové možeme stále (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu