ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
"Rychly " chlieb bez miesenia
[ recept č. 18792 zo dňa 10.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 1/2 pohara teplej vody,3 pohare chlebovej muky, 1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,rasca,trosku oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko zmiešajte vo velkej mise varechou,stačí chvilu,kym sa všetko nespoji.Cesto bude redšie,a lepkave ale tak to ma byt.Misu zatvorte a nechajte 4 hodiny kysnut na kuchynskej linke.Typ takehoto chleba zvyčajne kysne aj 18 hodin,tak preto ten nazov "rychly". Potom cesto preklopime do formy a nechame ešte 30 min odpočivat.Povrch poprašime troškou muky.Ruru predhrejte na 220 st a pečieme asi 30 min.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Piekla som v takejto forme.. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (17.11.2010, 20:27) |
Matuška, vyskúšala som ďalší z tvojich ako ináč perfektných recpetíkov, ktoré u nás nikdy nesklamú a ja sa doma vďaka tebe iba predvediem v plnej paráde...no proste supéeeeer chlebík...jednoduchý vláčny...veľmi chutnučký http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=755623 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (18.11.2010, 7:52) |
dakujem Anka, nech si vážia doma, že maju takú šikovnu maminu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (gumidekmomo) ID 106433 (6.1.2010, 16:34) |
Ja som skusala tento receptik a chlebik je ozaj vyborny velmi nam chutil akurat sa mi usypalo trosku soli naviac ,hlavne je ze sa zjedol takze velmi pekne dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (6.1.2010, 17:20) |
Monika,som rada ze vam chlebik chutil..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (livia123) ID 4682 (9.11.2009, 12:38) |
Vyskúšanéééé....a hodnotím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika H. (Niiika) ID 28343 (11.10.2009, 17:25) |
Marti,pohár s akým objemom? Chlebík vyzerá perfektne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.10.2009, 19:09) |
Nika,použivam šalku na čaj,je to asi 2,5 dcl. Papa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika H. (Niiika) ID 28343 (12.10.2009, 10:04) |
OK,ďakujem,pá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (11.10.2009, 15:26) |
Nakoľko nemám pekáreň, a ani sa ju zatiaľ nechystám kúpiť, tak ma tento chlebík zaujal Otázočka : Tá 1/2 droždia má byť pol balíčka sušeného droždia, alebo obyčajného ???? Chcem ho vyskúšať.... Vďaka za odpoveď....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.10.2009, 19:08) |
Stanka,na ziadny chlebik nepotrebuješ pekaren,kazdy sa da vymiesit ručne a upiect v rure,vlastne ja pečiem všetky v rure,pekaren použivam len na vymiesenie.1/2 čerstveho drozdia moze byt tak asi 1 čl instantneho.Budem rada ak vyskušaš.. A ten grecky čo som pridala dnes je ešte lepši ako tento.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |