ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
PRČVAJZY ( s voňou Vianoc)
[ recept č. 18738 zo dňa 9.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
370 g hl.muky,400g liesk.orieškov,250 g pr.cukru,2 PL medu,2 vajička,50 g rastl.tuku,štipka pr.do pečiva,štipka ml.škorice,štipka citr.kory
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptik ma zaujal v kucharke P.Novotneho,tak som ho chcela vyskušat..toto mnozstvo mi vyšlo z polovičnej davky a vyzera ,ze do večera to cele schrumam..No ale k receptu: polovicu orieškov si nechame v celku a polovicu pomelieme najemno.A potom uz len zo všetkeho vymiesime rukami cesto a nechame cez noc v chladničke.Na druhy den z cesta trhame kusky a tvarujeme tyčinky hrube asi ako prst.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 15 min.Po vytiahnuti su makke a ked vychladnu, su chrumkave.Ozdobit si mozete podla seba. |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.10.2009, 19:53) |
Asi zaleží aj na orieškoch ake su stare,lebo my mame vlastnoručne nazbierane len nedavno v lese a nie su tvrde,ale ak mate z obchodu tak tie by mohli byt..ak by vam to vadilo tak ich radšej nasekaj na vačšie kusky,nemusiš davat cele..urob ako ti vyhovuje,my sme uz tuto tacku celu zlupli,su vyborne na chrumkanie..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena K. (helka333) ID 78665 (9.10.2009, 19:42) |
Pomaly sa blížia Vianoce, tak sa začínam pozerať po receptoch vianočného typu. Tento ma celkom zaujal, ale by som chcela vedieť, či tie celé oriešky nie sú po upečení veľmi tvrdé. Asi tiež z polovičnej dávky vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |